7 sfaturi ca să treci mai ușor peste defectele partenerului

Atunci când ne îndrăgostim, nu vedem defectele celuilalt sau, poate, nu vrem să le observăm. Pe măsură ce trece timpul, ele ne sar parcă în ochi. Cum facem să trecem peste defectele celui de lângă noi fără să ne distrugem relația?

Principala regulă care ar trebui reținută este faptul că toți avem defecte și că avem posibilitatea de a le atenua. Acestea fiind spuse, nu îi putem schimba pe cei din jur. De ce să nu recunoaștem, dacă am trăi cu o persoană identică nouă, viața ar fi foarte plicticoasă.

1. Uită-te la defectele omului iubit ca la “diferențe”

Dacă ai, de exemplu, un partener cheltuitor, el se va închide în sine dacă nu încetăm să îi amintim că felul său de a fi ne face bugetul mai sărac. Terapeuții de cuplu susțin că e mai bine să îi spunem că, pur și simplu, avem viziuni diferite despre cheltuirea banilor comuni și, astfel, nu riscăm să întrerupem comunicarea sau să stârnim un conflict.

2. Partea plină a paharului: “efectul” partenerului ne poate aduce beneficii

Și dacă el este cel care te critică mereu pentru că ții banii strâns și pentru că nu pari să te bucuri de ei? Adevărul este că, în cele mai multe cupluri, există un echilibru, ambii parteneri aducând lucruri bune și lucruri mai puțin bune în relație.

3. Concentrează-te asupra calităților

“În loc să ne petrecem timpul certându-ne pentru că partenerul nostru este dezordonat, ar trebui să ne amintim motivele pentru care l-am ales să ne fie alături și de ce ținem la el. Pe termen lung, oamenii au tendința de a vedea numai defectele”, susține un mediator de cuplu.

4. Încearcă să descoperi de ce te deranjează atât de mult comportamentul celuilalt

Se întâmplă deseori să ne aflăm în conflict cu lucruri care ne-au fost inoculate în copilărie și pe care le considerăm adevăruri absolute. În loc să judecăm ființa iubită, ar fi momentul să ne întrebăm dacă nu există și o altă perspectivă. Astfel, în loc să ne întrebăm dacă nu ar fi bine ca omul de lângă noi să își aranjeze hainele, ar trebui să ne bucurăm că putem petrece timp împreună.

5. Nu judeca, nu-i impune regulile tale și nu-ți dori să-l schimbi cu orice preț

De fiecare dată când avem probleme în cuplu, tindem să judecăm aspru acțiunile celuilalt. Și, pentru că sperăm că vom fi fericiți, vrem să îl schimbăm cu orice preț și să ne impunem propriile idei și obiceiuri. Din păcate, cu cât vrem să îl forțăm pe celălalt, cu atât el va opune mai multă rezistență și se va schimba mai puțin, făcând ca frustrarea noastră să fie din ce în ce mai mare.

6. Explică-i felul în care te fac să te simți obiceiurile sale

În loc să îl acuzi că e egoist, leneș sau cine mai știe cum, e mai bine să îi explici că momentele în care el alege să se joace la calculator, de exemplu, în loc să te ajute să faci curat îți dau impresia că nu îi pasă de tine și eforturile tale. E, spun specialiștii, mai ușor să îl influențăm dacă abordăm problema altfel.

Mai mult, ar fi bine să îi spui ce mare importanță ar avea pentru tine un mic gest de-al său, care ți-ar arăta că ține seama de tine.

7. Observă fiecare efort pe care partenerul tău îl face pentru tine

Renunță la așteptările nerealiste și bucură-te de fiecare mic gest, spunându-i iubitului tău că ai observat faptul că se străduiește.

Ajută-ne cu un share:
Previous

6 trucuri de machiaj care te fac să arăți odihnită

7 trucuri pentru o piele superbă care nu te costă nimic

Next

Lasă un comentariu