7 secrete fatale într-o relație

Care sunt secretele care pot afecta dramatic relația de cuplu? Cel mai probabil, e vorba de lucruri care pot părea minore, dar care distrug încrederea dintre cei doi parteneri:

1. Ai acumulat datorii și tu ești singura care știe asta

“Dacă cheltuiești bani în secret și încerci să îți ascunzi cumpărăturile, acesta e un mare indicator al lipsei de încredere din relație”, susține Ian Kerner, un expert în relații și autor. Încearcă să descoperi care sunt motivele care te fac să îți dorești să nu îi dezvălui ce cumperi cu adevărat: ai impresia că o să râdă de alegerile tale? Are iubitul sau soțul tău tendința de a controla banii și relația? Sau ai o problemă cu cheltuitul excesiv al banilor?

Explică-i iubitului tău că ai tendința de a cheltui mult, dar că nu te-ai simțit în largul tău pentru a povesti totul. Folosește această greșeală pentru a începe să comunicați mai bine, exprimându-vă dorințele și nevoile. Și soluția ar fi crearea unui fond care să presupună că fiecare dintre voi puteți cheltui o sumă -micuță- fără a-i da socoteală celuilalt. Stabiliți și o sumă maximă, dacă vreți să cumpărați ceva peste, să spunem, 500 de lei trebuind să îi spuneți ce intenționați să faceți.

secrete fatale într-o relație

2. Te prefaci că te simți bine în pat cu el, deși asta nu s-a mai întâmplat de luni bune

Să îi spui iubitului tău că te-ai prefăcut că ai orgasm de când ai născut, de cel puțin șase luni, ar fi o veste devastatoare pentru el. Evită să arunci cu o grenadă în relație doar pentru a vedea ce efect are asupra relației și mulțumește-te să îi spui că vrei să încerci ceva nou sau că ai o fantezie erotică pe care vrei neapărat să o pui în practică. E firesc să existe suișuri și coborâșuri în relație, fără ca asta să însemne că problemele sunt permanente.

3. Îl vorbești de rău pe la spate, în fața copiilor

Poate că v-ați certat sau poate că a făcut ceva care te-a supărat. în loc să uiți sau să ierți, tu alegi să îl vorbești pe la spate, în fața copiilor voștri. “Alianțele formate cu copiii nu doar că produc o ruptură în relație, dar le pot cauza anxietate copiilor, pe care îi îngreunezi cu probleme pe care n-ar trebui să le aibă și pe care n-ar trebui să le știe”, spune expertul. Cum rezolvi situația? Vorbești deschis și cu soțul tău și cu copilul, cerându-ți scuze primului și explicând că ai făcut o greșeală celui de-al doilea.

4. Ai început să bei, singură, pe ascuns 

E una să bei ceva la o ieșire cu prietenii sau chiar în timpul cinei și e cu totul altceva să bei singură, ca să te amețești și să uiți de toate problemele. “Să ascunzi un obicei face parte din tiparul clasi al dependenței”, spune Kerner. Dacă ai o problemă sau crezi că ai putea avea dificultăți în a înceta acest obicei, ar trebui să vorbești cu iubitul sau soțul tău.

5. Îi ascunzi ceva din trecut

Poate că bunele tale prietene au postat pe Facebook fotografii bizare din vacanțele nebune din studenție sau poate că un vechi iubit a revenit, sub formă de prieten, în viața ta. Nu e ușor, dar trebuie să îi povestești totul partenerului tău, pentru că, spun specialiștii, atunci când nu o faci pierzi oportunitatea de a primi sprijinul partenerului tău și de a vă apropia și mai mult.

6. Nu ți-a trecut supărarea pe el. Doar te-ai prefăcut

Dacă totul a început ca o ceartă normală și, cu toate că timpul a trecut, de fiecare dată când te gândești la asta începi să transpiri și să te enervezi de parcă ar fi avut loc ieri. În timp, faptul că nu-ți exprimi sentimentele creează resentimente și astfel, vei ajunge să fii mereu furioasă pe partenerul tău tot timpul. Ți-e teamă de ce vă veți spune unul celuilalt? Începe simplu, explicându-i că ești încă supărată, cu toate că părea că ți-a trecut și încearcă să treceți împreună peste. Ați putea avea o regulă care să spună că nu aveți voie să vă jigniți unul pe celălalt în timpul certurilor, spune Kerner.

7. Îi ascunzi că nu ți-e deloc bine

“Depresia ne afectează abilitatea de a interacționa cu ceilalți și de a comunica. Va afecta cu siguranță abilitatea de a fi un bun partener sau un părinte iubitor. Am descoperit în terapia de cuplu că e foarte important, pentru a scăpa de depresie, să te apropii de partenerul tău”, susține psihologul.

Poate că partenerul tău nu și-a dat seama că nu te simți bine, așa că spune-i și explică-i faptul că nu știi ce să faci pentru a schimba lucrurile. Explică-i și faptul că te sperie foarte tare gândul că va avea o părere mai puțin bună despre tine sau că te va vedea ca pe cineva care nu poate face față.

“În cele mai bune relații, oamenii nu trebuie să fie perfecți, ci doar prezenți. Ori asta e greu de făcut dacă își ascund sentimentele, de teamă să nu își dezvăluie vulnerabilitatea”, spune Johnson.

Ajută-ne cu un share:
Previous

4 secrete surprinzătoare pentru o viață sexuală mai bună

7 greșeli în privința fardului de ochi

Next

Lasă un comentariu