7 reguli învechite de dating pe care ar trebui să le încalci

Dacă n-ai mai mers la întâlniri în ultima perioadă, pentru că ai fost într-o relație serioasă sau pentru că ai fost căsătorită, trebuie să știi că regulile de dating s-au schimbat între timp. Iată 7 reguli de dating pe care ar trebui să le încalci:

1. Nu fă sex la prima întâlnire, însă fii pregătită să ajungi între așternuturi la a treia

Regulile legate de momentul prielnic de a face sex te pot dezorienta. Uneori, mai ales dacă nu ești interesată de o relație pe termen lung, te simți bine când lucrurile se desfășoară mai repede, însă este o aberație să faci sex după un anumit număr de întâlniri doar pentru că așa spune regula.

O regulă mai bună: Lasă legătura dintre voi să se dezvolte de la sine, astfel încât relațiile sexuale să se producă în mod natural, fie că durează o săptămână, o lună sau mai mult. Bazează-te pe instincte și emoții, nu pe reguli, pentru a stabili momentul prielnic în care să începi să faci sex cu cineva.

reguli învechite de dating pe care ar trebui să le încalci

2. O femeie nu trebuie să invite un bărbat în oraș

E o regulă învechită care se bazează pe un stereotip de gen care spune că un bărbat s-ar simți emasculat dacă o femeie l-ar aborda și l-ar invita la o întâlnire.

O regulă mai bună: Dacă se întâmplă să ai o discuție interesantă cu un bărbat pe care l-ai cunoscut la o petrecere, nu există niciun motiv pentru care n-ar trebui să-i spui că ți-ar plăcea să continuați conversația la o cafea. Pentru a-ți aduna suficient curaj, amintește-ți două lucruri. În primul rând, un bărbat care ar putea fi speriat de “îndrăzneala” ta nu-ți merită atenția oricum. În al doilea rând, bărbații se tem la fel de mult de respingere ca femeile. Dacă este interesat de tine, se va simți ușurat că povara de a face o invitație în oraș nu e pe umerii lui de data aceasta.

3. Nu vorbi despre fostul tău iubit sau soț în timpul unei întâlniri

Există un sâmbure de adevăr în această regulă: nu vrei să-ți vorbești de rău fostul pe parcursul întregii întâlniri, pentru că vei lăsa impresia de femeie înveninată. Ideea că nu trebuie să faci nicio referire la trecutul tău este însă învechită.

O regulă mai bună: Gândește-te că a vorbi despre o relație încheiată poate fi un mod de a dezvălui ceea ce-ți dorești de la o relație nouă. Păstrează anumite observații – precum cea că preferi un bărbat care își iubește familia (fostul n-o făcea) – pentru momentele când îți dorești să duci relația la următorul nivel.

4. Evită subiecte delicate precum religia și politica

Regula asta a apărut pentru că opiniile ferme erau considerate odată a fi incompatibile cu conceptul de feminitate. În plus, religia și politica puteau crea anumite tensiuni între parteneri.

O regulă mai bună: Deși nu trebuie să-i ceri bărbatului cu care te întâlnești să-ți mărturisească cum a votat la ultimele alegeri prezidențiale, e normal să vrei ca în timp să afli genul ăsta de lucruri despre el. Chiar dacă aveți opinii contrare, ele vor genera cu siguranță discuții interesante.

5. Dacă ești divorțată, așteaptă o lună pentru fiecare an în care ai fost măritată înainte să ieși din nou la întâlniri

Prietenii, colegele și rudele ar putea să-ți spună de regula asta încercând să te împiedice să te arunci cu capul înainte într-o relație doar pentru a scăpa de singurătatea de după divorț, însă intervalele acestea de timp sunt arbitrare și tu știi cel mai bine când ești pregătită să începi să ieși din nou la întâlniri.

O regulă mai bună: Petrece-ți timp încercând să-ți dai seama ce vrei și decide momentul când ești pregătită fie pentru a ieși la întâlniri sau pentru a începe o nouă relație. Cel mai important este să treci peste relația cu fostul soț înainte de a începe una nouă.

6. Bărbatul trebuie să plătească întotdeauna

Regula asta a apărut în perioada în care toți bărbații aveau venituri mai mari decât femeile, care probabil ieșeau la întâlniri în timp ce încă locuiau cu părinții. În ziua de astăzi, este posibil să ieși la întâlnire cu un bărbat care câștigă mai puțin decât tine, așa că regula nu mai este valabilă.

O regulă mai bună: Uită de regulile cu “totdeauna” și “niciodată” în legătură cu cine trebuie să plătească. Totul depinde de generația din care faceți parte, de cine a făcut invitația și de impulsul de moment când vine nota de plată. Oricum ar fi, nu fă mare caz pe tema asta. Dacă nu reușiți să cădeți de acord, plătiți nemțește și totul va fi bine.

7. Nu dezvălui că îți dorești un copil sau o nouă carieră

În trecut, se credea că femeile îi pot speria pe bărbați dacă le mărturisesc prea devreme că își doresc copii. Lucrurile s-au mai schimbat între timp. Regula nu este doar învechită, ci te face să fii și nesinceră.

O regulă mai bună: Sigur, nu este în regulă să-i ceri la prima întâlnire să precizeze din capul locului dacă vrea sau nu copii. În același timp, nu trebuie să-ți negi nevoile, dorințele și ambițiile. Nu-ți fie frică să dezvălui că ești interesată de o relație pe termen lung, că ești în căutarea unui tată pentru viitorii tăi copii sau că te gândești să reiei cursurile universitare pe care le-ai înghețat. Dacă un bărbat se sperie de lucrurile astea, cu siguranță nu e potrivit pentru tine.

Ajută-ne cu un share:
Previous

9 lucruri care te vor face să te simți mai atrăgătoare

3 obiceiuri de dimineață care-ți strică întreaga zi, fără să-ți dai seama

Next

Lasă un comentariu