7 motive pentru care încă nu ești bogată

“Să fii bogat” înseamnă, pentru fiecare dintre noi, un lucru complet diferit. Și, cu toate că pentru unele dintre noi ar însemna fie o viață fără datorii, pentru altele o pereche nouă de pantofi pentru fiecare zi a anului, bogăția înseamnă, într-un final, să ai libertatea financiară de a-ți atinge scopurile și a-ți conduce viața așa cum vrei.

Un expert financiar, care mărturisește, sincer, că se pricepe mult mai bine la oferit sfaturi decât la a le urma, a pus la punct un plan simplu în care se regăsesc cele mai importante șapte motive pentru care nu ești deja bogată.

1. Cheltuiești bani ca și cum ai fi deja bogată

Poate că nu cumperi doar produse scumpe și poate că nu faci extravaganțe, dar simplul fapt că trăiești fie folosind împrumuturi pentru a rezista de la lună la lună și de la salariu la salariu, fie că ești printre persoanele care își folosesc cartea de credit pentru a cumpăra ce nu și-ar permite altfel, înseamnă un singur lucru: trăiești deasupra mijloacelor tale financiare.

Ori, primul lucru pe care ar trebui să-l faci e să trăiești ca o persoană săracă și vei fi deja pe drumul către îmbogățire.

2. N-ai niciun plan pentru viitor

Fără niciun plan pe termen mediu și lung, există la fel de multe șanse de a deveni bogați precum de a câștiga marele premiu la loterie. Pur și simplu, o fantezie. Și, din păcate, faptul că nu suntem bogați devine principala scuză pentru a nu cheltui mai puțin și a nu pune bani deoparte.

E important să îți gândești o listă de țeluri, să le scrii și să le prioritizezi. E mult mai ușor să știi că faci economii când îți amintești mereu – plasează lista unde o poți vedea – care e motivul pentru care ai decis să le faci.

dyfashion.ro

3. N-ai niciun fond de urgență

Spune-i “bani albi pentru zile negre”, “fond de urgență”, “banii de care nu ne-atingem” sau oricum vrei; ce nu trebuie să uităm e că acest fond ne poate salva din cea mai adâncă criză, ca de exemplu atunci cînd ne pierdem locul de muncă, dar și atunci când se strică ceva în casă și trebuie reparat urgent.

Experții financiari ne recomandă să avem cel puțin șase salarii strânse.

4. Ai început târziu

Cu fiecare lună în care nu faci niciun fel de economii, șansele tale de a deveni bogată scad. Ca și în cazul exercițiilor fizice, cel mai greu lucru e să te apuci, pentru că apoi lucrurile vor deveni mai ușoare și vei începe să economisești cu spor.

Încearcă să renunți la scuzele pe care ți le găsești mereu –toate reale- și care spun, toate, că dacă ai fi bogată deja atunci te-ai gândi serios să pui și bani deoparte.

5. Trăiești pentru azi, fără niciun gând pentru mâine

Sigur că nu e ușor să te gândești la ce vei face peste 10 sau 20 de ani și adevărul e că o mulțime de cheltuieli presante ne sar în fiecare zi în cale. E bine să ne gândim nu de 10, ci de 20 de ori înainte de a cumpăra ceva.

6. Nu ești disperată

S-ar putea ca motivul pentru care nu te preocupă să scapi de datorii și să începi să economisești să fie gândul că, orice s-ar întâmpla, cineva îți va sări în ajutor. Fie că te bazezi pe familie, pe partener, pe o moștenire sau pe o slujbă mai bine plătită, e doar o scuză care stă între tine și bogăție. Și, indiferent de cum ar putea decurge lucrurile în viitor, de ce nu te-ai concentra pe ceea ce poți controla? Începe azi, economisește câte puțin.

7. Te lași influențată prea ușor

Poate că trăiești alături de o persoană cheltuitoare sau poate că distracția favorită a prietenelor tale e să mergeți la cumpărături. Poate că tu ești cea care nu se poate controla și simte nevoia să cheltuiască. E evident că trăim într-o lume în care consumul e încurajat la orice pas. Ce putem face e să nu ne lăsăm păcăliți și să fim deciși să acționăm așa cum ne-am propus. Poate nu să devenim la fel de bogate ca vedetele, dar măcar mai bogate decât astăzi!

Ajută-ne cu un share:
Previous

Cum să fii mereu bine îmbrăcată: 5 trucuri utile

10 surprize erotice pe care i le poți face iubitului tău de Valentine’s Day

Next

Lasă un comentariu