7 moduri prin care să afli dacă dieta ta e sănătoasă sau nu

De fiecare dată când începi o dietă, trebuie să păstrezi în minte câteva informații care să te ajute să stabilești dieta ta este sănătoasă sau nu. Sunt puține lucruri într-o dietă care funcționează pentru toți oamenii, dar nu toate. Astea fiind spuse, memorează-le, ca să poți rămâne sănătoasă și încrezătoare că merită efortul:

1. Poftele

După două săptămâni în care ai mâncat altfel, poftele ar trebui să dispară. Dacă nu s-a întâmplat, se poate ca încă să mănânci mult zahar sau prea puțin. Dacă îți privezi corpul de carbohidrați, sau grăsimi, nu e de mirare că încă ai pofte. Trebuie să fii sigură să iei în considerare toate 3 sursele de nutrienți (grăsimi, proteine, carbohidrați) pentru a le reduce.

2. Energia

Un alt lucru pe care trebuie să îl faci este să îți verifici gradul de energie. Te simți energică sau obosită? Dacă încă ești în primele două săptămâni de dietă, oboseala este normală, dar asigură-te că mănânci cel puțin 1200 de calorii pentru a nu te înfometa. După aproximativ o lună, gradul de energie ar trebui să fie normal dacă ții dieta corespunzător.

3. Somnul

Dormi bine? Te zbați în timpul somnului? Poate că îți este foame, sau nu ai mâncat destul de bine înainte de culcare. În general, dacă înainte de a te băga în pat mănânci o masă puțină ce conține proteine, carbohidrați sănătoși, atunci somnul ar trebui să fie liniștit. Dacă încă ți-e foame, ia o gustare care are mai puțin de 100 de calorii precum un iaurt fără grăsimi, sau o cană de lapte cald. Sunt bogate în calciu și magneziu, ceea ce te va face să dormi liniștită.

4. Starea de spirit

Ești tot timpul posomorâtă? Înseamnă că nu primești destui nutrienți din surse precum nucile, semințele, avocado, sau carbohidrați din legume, cartofi. Dar și calciu din alune, lapte, iaurt sau chefir. Acești nutrienți sunt benefici pentru a fi calmă și fericită. De asemenea, asigura-te că mănânci alimente bogate în magneziu: alune, pește, cacao, iaurt.

5. Greutatea

Ea îți va spune dacă dieta pe care o urmezi este benefică sau nu. Dacă funcționează, corpul îți va arăta cât de sănătos este. E normal ca greutatea ta să stagneze, dar dacă nu slăbești deloc sau, din contră, te îngrași, astea sunt semne că dieta este rea.

6. Părul

Parul sănătos arată cum este probabil și corpul. Lung, lucios care nu se rupe și nu arată uscat, arată ca urmezi dietă bună. Vitaminele B, proteinele, și grăsimile fac părul să arate grozav. Dacă observi că îți cade părul sau că e subțire, uscat, fără strălucire, încearcă să faci niște schimbări în dietă.

7. Pielea

Pielea ta este uscată, ștersă și ternă? Sunt semne că din dieta ta lipsesc nutrienții sau că ai unele probleme de sănătate. Mănâncă produse bogate în antioxidanți și anti-inflamatori pentru o piele curată.

Sfaturi generale

Fii sigură că mănânci destul și des. Evită zaharul, carbohidrații rafinați, grăsimile procesate. Bea apă, consumă mai puțină cafeină și ia vitamine.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Cum sa porti o salopeta cu stil

Citate despre dragoste si prietenie

Next

Lasă un comentariu