7 minciuni pe care i le spui iubitului fără să-ți dai seama

,

Te jenezi să îi spui minciuni mari iubitului, pentru că, probabil, îți pui problema ce tip de relație ați avea dacă s-ar întâmpla asta. Există, însă, și alte feluri în care îți minți partenerul și acestea pot cauza probleme într-o relație. Descoperă 7 minciuni pe care le spui fără să vrei:

1. Nu-i spui care e dorința ta secretă

Dacă vrei, deodată, să urmezi un curs, să alergi un semimaraton sau să faci cea mai bună dulceață de afine și nu îi spui partenerului tău, pentru că nu făcea parte din planurile voastre, dorința ta s-ar putea transforma în depresie. Spune-i partenerului tău noul tău țel, oferă-ți un termen limită ca să îl atingi și fă tot posibilul să îi ceri ajutorul pentru a putea face ceea ce-ți dorești.

2. Sacrifici ceva ce ți-ai dorit mereu pentru că nu e ce vrea și el

Să fii complet lipsit de egoism în căsătorie e cel mai sigur mod de a-ți asigura resentimente față de persoana iubită mai târziu. Ai lăsat să treacă oportunități pe lângă tine fără să miști un deget și nu îți dai seama că la final nu vei primi nicio medalie și nici nu ți se va mulțumi. Nu te convinge că nu ai nevoie de unele lucruri importante pentru tine, indiferent dacă e vorba de copii și el a zis mereu că nu vrea sau de călătoriile în jurul lumii, care lui i se par prea scumpe. Încearcă să ajungeți la un plan care să îmbine dorințele amândurora.

3. Nu spui nimic când face ceva care te supără

Poate că te supără că nu ți-a cerut părerea într-o privință pe care o considerai importantă, dar faci rău pretinzând că nu te deranjează. Dacă te tot gândești la ce te-a supărat, timp de mai bine de o zi, mai bine îi spui ce simți, pentru că riști să explodezi data viitoare când ceva minor te va supăra, iar el nu va înțelege de ce ești așa agresivă la prima greșeală a sa.

4. Îi treci cu vederea posibilele dependențe

E clar că înțelegi că uneori alcoolul face parte din relaxarea după o zi de muncă, susține psihologul, dar e o problemă dacă nu te poți baza pe el. Vorbește cu el și încercați să setați niște limite. Dacă spune că e doar problema ta, atunci s-ar putea confrunta cu o problemă mai serioasă. Spune-i ce ești dispusă să tolerezi și ce nu ești.

5. Când socrii spun ceva care te rănește și tu nu-i spui lui nimic

Poate că nu vrei să creezi probleme între ei, spunându-i că mama lui tocmai ți-a spus ceva răutăcios. Dar resentimentul lucrului neîmpărtășit s-ar putea transforma într-o armă contra relației voastre. Vezi ce atitudine ia atunci când îi vorbești despre asta: dacă adoptă metoda struțului și bagă capul în pământ, atunci ai nevoie să te ajuți singură, eventual apelând la un consilier marital.

6. Îi ascunzi micile răni din trecut care încă mai sângerează

În fiecare relație se întâmplă ca partenerul actual să deschidă o rană din trecut pe care tu o credeai de mult vindecată. De obicei, reacția e mult exagerată, iar noi tindem să le reproșăm și rana provocată în trecut. Fără să trebuiască să îi dai toate detaliile, e bine să îi spui că e vorba de o rană din trecut.

7. Îți lași cariera deoparte ca să o susții pe a lui

S-ar putea să simți că nu ai nicio problemă să îți lași cariera deoparte pentru familie la început, dar în timp ți se va părea că ai pierdut o parte din tine, susține terapeutul marital Carin Goldstein. Dacă partenerul tău e cel care aduce banii în casă, s-ar putea ca decizia de a munci să i se pară jignitoare, implicând faptul că nu câștigă suficient. Spune-i acest lucru cu tact, apreciindu-i încă o dată calitățile.

Ajută-ne cu un share:
Previous

9 tipuri de sex care vor reaprinde scânteia în căsnicia ta

Citatele lunii #14 – scriitori

Next

Lasă un comentariu