7 lucruri pe care să nu le spui niciodată când ceri o mărire de salariu

Te înșeli dacă îți imaginezi că cel mai greu lucru pentru obținerea unei măriri de salariu este să-ți aduni suficient curaj pentru a-i cere șefului tău să vorbiți despre asta. Cea mai dificilă parte este discuția în sine, iar experții îți recomandă să nu spui niciodată următoarele lucruri:

1. Nu-ți amenința șeful cu o altă slujbă

Cu o astfel de strategie, poți la fel de bine să-i spui șefului că vrei să demisionezi, pentru că cel mai probabil te va concedia. Potrivit experților în resurse umane, nici un șef nu îți va face o contra-ofertă dacă îl vei amenința că pleci la alt loc de muncă.

2. Precocupă-te de salariul tău

Nu oferi niciodată ca argument pentru o mărire de salariu banii pe care îi iau colegii tăi. Salariul pe care îl iei reflectă nivelul tău de performanță în cadrul companiei. De ce te-ar plăti mai mult șeful tău pentru performanțele pe care le au colegii tăi?

3. Toate la timpul lor

Este o idee cât se poate de proastă să aduci discuția despre o mărire de salariu într-o întâlnire organizată cu un total alt scop. Șefii pot avea impresia că încerci să îi duci de nas, iar asta nu poate fi un lucru bun.

mărire de salariu

4. Nu fi impertinentă

“Oricum fac și treaba ta, ar trebui să am același salariu ca tine” este una dintre cele mai neinspirate replici pe care i le poate spune un angajat unui șef. Măririle de salariu nu se obțin cu insulte, ci cu argumente.

5. Nu fă rabat de la profesionalism

Orice ai face, nu te plânge de problemele personale pe care le ai. Toată lumea are necazuri, însă măririle de salariu nu pot fi obținute pe baza nevoilor, ci numai datorită performanțelor.

6. Fii realistă

Toată lumea știe că trecem printr-o perioadă economică deloc fericită, așa că ai grijă la câți bani în plus vrei să obții. Trebuie să calculezi bine care este valoarea ta în cadrul companiei și să ceri un salariu pe măsură.

7. Nu-ți fie frică să ceri o mărire de salariu

Frica de a cere o mărire de salariu va avea cu siguranță un impact economic negativ asupra vieții tale pe termen lung. Nu poți obține o mărire de salariu dacă nu o ceri, așa că dacă ești sigură că o meriți, fă-ți curaj și vorbește cu șeful tău despre asta. Păstrează însă în minte sfaturile de mai sus dacă vrei să ai succes.

Ajută-ne cu un share:
Previous

4 remedii pentru călcâiele crăpate pe care le poți aplica acasă

5 minciuni pe care și le spune singură orice femeie după o despărțire

Next

Lasă un comentariu