7 indicii care îți arată dacă e momentul să divorțezi

E greu să te decizi dacă ar trebui să divorțezi, mai ales dacă ai copii. Iată ce ar trebui să știi înainte să iei o astfel de decizie majoră:

1. Dacă relația nu merge din punctul de vedere al amândurora, atunci chiar nu merge

Asta e adevărat nu numai pentru căsnicie ci și pentru oricare altă relație. Femeile tind să își ignore nevoile în favoarea soților și a copiilor însă căsnicia este și ea o relație, așa că este nevoie ca ea să funcționeze pentru ambii parteneri. Dacă ești în situația asta, s-ar putea să se ajungă la divorț dar nu te grăbi să faci acest pas. În primul rând, trebuie să te gândești bine ce îți dorești iar apoi să îi spui și lui ce vrei. S-ar putea după ce îi spui, lucrurile să se schimbe în mai bine.

momentul să divorțezi

2. Faptul că ești confuză s-ar putea să fie o binecuvântare

Dacă nu ești sigură ce să faci, nu încerca să te forțezi să iei o decizie. Îți va fi mai ușor să faci acest lucru dacă vei fi mai relaxată. Încearcă să îți faci o părere obiectivă asupra situației înainte de a lua o decizie.

3. Dacă îți dai seama că îi vrei răul, atunci e timpul pentru o schimbare

Dacă simți că nu îl mai suporți, atunci trebuie să schimbi ceva. Nu fă ceva ireversibil dar nici nu trebuie nici să îți petreci toată viața așteptând ca soarta să rezolve situația. Ia măsuri și schimbă ce poți.

4. Încearcă tot ce se poate înainte de a divorța

E mai bine să încerci acum decât să te tot întrebi “ce ar fi fost dacă?” Ce ai de pierdut? Trebuie să acționezi imediat doar dacă tu sau copiii tăi sunteți în pericol fizic sau psihic. În rest, dacă ai încercat tot ce se putea și nu s-a schimbat nimic, atunci ai răspunsul la întrebare.

5. Alege sănătatea și viața – atât pentru tine cât și pentru copiii tăi

Câteodată divorțul este o decizie egoistă și negândită dar, câteodată, este o alegere importantă pentru sănătate și viață. Instinctele tale te vor îndruma dacă îți faci timp să te relaxezi puțin și dacă vei fi sinceră cu tine însăți. Dacă simți că trebuie să divorțezi, privește această decizie ca pe una de reconectare cu viața și nu ca pe un păcat.

6. Acordă atenție la semnalele pe care ți le dă corpul

Câteodată corpulîți trimite mesaje cu privire la anumite lucruri pe care mintea nu le “aude”. Cineva spunea cândva că îi apăreau bubițe pe corp de fiecare dată când îți săruta fostul soț. În cazul tău s-ar putea ca să nu fie atât de evidente semnele dar tot îți poți folosi corpul pe post de busolă.

Observă ce reacție are corpul tău atunci când te gândești la a fi căsătorită cu el până la sfârșitul zilelor. Simți ca și cum corpul se contractă, te simți îngreunată sau închisă din toate părțile? Te doare stomacul sau capul? Aceste reacții ar putea arăta că relația, asa cum e ea, nu funcționează. Dacă îți simți corpul deschis, în expansiune, ca atunci cînd ai destul loc pentru a trage aer adânc în piept, atunci relația are tăria necesară pentru a se putea clădi pe ea.

7. Întreabă-te dacă ți-ai dori ca vreunul dintre copiii tăi să fie într-o căsnicie ca a ta

Dacă răspunsul este nu, atunci acesta ar putea fi un semn că a conviețui cu cineva doar de dragul copiilor nu este o idee bună. Dacă nu ai destul respect față de tine însățipentru a acționa, copiii tăi pot fi motivația necesară. Dacă vrei ca ei să aibă o altfel de relație, atunci trebuie să le dai exemplu despre cum ar trebui să arate aceasta.

Nu contează ce cred ceilalți. Este viața ta, așa că tu decizi. Tu și copiii tăi veți trăi consecințele deciziilor tale și nu prietenii sau familia ta, așa că trebuie să știi la ce să te aștepți dacă vei opta pentru un divorț. Oricât ai avea impresia că îți dorești ca cineva să îți spună ce să faci, dacă nu vei fi pregătită să auzi acel lucru, nu vei auzi sfatul iar dacă nu ești pregătită, nu va conta că toți sunt de partea ta. Tu trebuie să decizi și să te ții de acea decizie.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Care este motivul pentru care bărbații dispar după o primă întâlnire

4 locuri ideale, în afară de dormitor, în care să faci sex acasă

Next

Lasă un comentariu