7 idei fixe despre sex pe care trebuie să le uiți

Toată lumea crede că știe totul despre sex pentru că toată lumea face asta, mai mult sau mai puțin regulat. Dar multe dintre ideile fixe despre sex se dovedesc a fi complet false și, mai mult, dăunătoare pentru o viața sexuală armonioasă.

idei fixe despre sex pe care trebuie să le uiți

1. Cu cât durează mai mult, cu atât e mai bine

Sexul nu e un maraton la care cei mai rezistenți amanți iau cupa și nu întotdeauna, în ochii femeilor, un astfel de bărbat e și cel mai dorit. Pe de o parte, pentru că unele femei sunt capabile să atingă orgasmul în mai puțin de trei minute, în cazul unui preludiu lung. Pe de o altă parte, pentru că și femeile preferă uneori partidele de sex rapid, mai ales dimineața, înainte de muncă.

2. Masturbarea, semnul frustrării sexuale

Plăcerea în doi și cea solitară sunt lucruri distincte. Și, dacă cea de-a doua poate ajuta o persoană atunci când partenerul său nu e disponibil, nu este, de fapt, incompatibilă cu o relație de cuplu. Masturbarea poate ajuta membrii cuplului să își păstreze ridicat libido-ul și, în plus, poate juca un rol important în preludiu.

3. Bărbații au mult mai multe dorințe sexuale decât femeile

Chiar dacă testosteronul pe care organismul bărbaților îl produce le crește apetitul sexual, înclinarea lor către sex, mai mare decât a femeilor, nu e doar rezultatul hormonilor, ci al unor nevoi biologice bazate pe dorința care se naște, la femei și bărbați deopotrivă, în creier. E adevărat că libidoul feminin e inflențat negativ, din păcate, de mulți alți factori.

4. Absența erecției e egală cu absența dorinței

Chiar și în cazul unui moment de pană în relația de cuplu, asta nu înseamnă că bărbatul nu e atras de femeie. Există o multitudine de cauze care pot sta la baza unui astfel de episod, absența dorinței fiind, în general, una din cele mai puțin întâlnite.

5. Culmea potrivirii în pat: orgasmul simultan

E, cu certitudine, un moment extrem de special, dar se produce, de cele mai multe ori, datorită norocului. Dacă devine un țel sau o obsesie, toate întâlnirile sexuale vor semăna între ele și vor aduce, surprinzător, dar logic, din ce în ce mai puțină plăcere.

6. Toate femeile au punctul G

Dacă existența punctului G nu poate fi pusă la îndoială, efectul pe care stimularea sa îl poate avea diferă de la femeie la femei. Astfel, unele femei sunt conduse în al nouălea cer cu ajutorul punctului G, în timp ce altele resimt o vagă senzație de plăcere, iar altele…nu simt nimic.

7. Viața sexuală împlinită e dată de variațiile pozițiilor sexuale

De ce ai vrea să îți complici viața atunci când nu e cazul? Dacă tu și partenerul tău ați descoperit pozițiile sexuale care vă fac fericiți, nu e nevoie să încercați mereu altele. Nici nu strică variația, dar cunoașterea tuturor paginilor din Kamasutra nu e o garanție a extazului sexual.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Cum pregătești dansul pentru nunta ta

Cuplurile care nu mai fac dragoste. 6 cauze și soluția pentru fiecare

Next

Lasă un comentariu