7 feluri prin care să-ți faci organismul să ardă mai multe calorii

S-ar putea să nu-ți dai seama, dar chiar în momentul acesta, organismul tău muncește la arderea caloriilor. Cum se poate? Totul se datorează metabolismului tău, iar tu îl poți ajuta să ardă cât mai multe calorii!

Citește și descoperă cum îți poți păcăli metabolismul, astfel încât să ardă mai multe calorii:

1. Începe de când te trezești dimineața

Dacă alegi să mănânci micul dejun deja îți ajuți metabolismul să ardă cât mai multe calorii, mai ales dacă faci asta în prima oră după ce te trezești, iar asta pentru că în timpul nopții metabolismul se odihnește, iar prima masă a zilei îl pune în mișcare. Alege mâncăruri bogate în fibre și proteine, pentru un efect maxim.

2. Pe drumul către muncă

Poate îți pare un lucru de nimic să parchezi mașina puțin mai departe sau să te dai jos din autobuz cu o stație înainte de locul în care cobori de obicei, dar are un efect major asupra organismului, pentru că te obligă să te miști mai mult. Experții susțin că cel mai bun lucru e să îți ajuți metabolismul făcând efort câteva minute și crescând bătăile inimii, pentru că acestea vor rămâne ridicate încă o vreme, intensificând arderea caloriilor.

3. Când ajungi la birou

Primul drum ar putea să fie chiar cel către cafetieră sau către automatul de cafea, pentru că studiile arată că are un efect pozitiv asupra metabolismului, chiar dacă nu e vorba de un efect foarte puternic. Ai grijă, însă, la specialitățile de cafea cu mult lapte, caramel sau zahăr, pentru că iau din proprietățile pozitive ale cafelei.

4. La locul de muncă

Nu te teme să te ridici periodic de la birou ca să mergi până la baie, sau să îți iei un pahar cu apă, sau, mai bine, să te oprești la biroul colegilor și să vorbești puțin cu ei. Orice activitate fizică, chiar și cea simplă a mersului câțiva pași, îți ajută metabolismul să ardă mai multe calorii, intensificând bătăile inimii.

5. Apa – cu cât mai rece, cu atât mai bună

Atunci când bei apă, alege să o bei puțin mai rece decât ai face-o de obicei. Motivul? Te ajută să arzi mai multe calorii, spun specialiștii, pentru că organismul e forțat să consume mai multe calorii la temperaturi reci pentru a încălzi corpul.

6. În timpul mesei de seară

Orice ai alege să mănânci la masa de seară, e bine să ții minte că mâncărea picantă are darul de a îmbunătăți metabolismul, forțându-l să consume mai multe calorii. În plus, condimentele sunt complet lipsite de grăsime, așa că nu e nevoie să-ți faci griji de posibilele calorii consumate. Ai grijă însă să nu exagerezi!

7. Momentul de relaxare

Cel mai bun lucru pe care îl faci pentru metabolismul tău, în fiecare seară, e să încerci să te relaxezi puțin. „Când ești stresat, organismul tău eliberează cortizol și prea mult cortizol ajunge să îți încetinească metabolismul”, susține instructorul de fitness Shirley Archer. Așa că alege să faci ceva ce te relaxează, indiferent că e vorba de câteva exerciții de yoga, de vorbitul cu cineva drag care face să îți treacă toate supărările sau chiar să meditezi puțin timp.

Ajută-ne cu un share:
Previous

4 rețete de băuturi calde pentru sezonul rece

Dictionar de vise – litera D

Next

Lasă un comentariu