7 feluri neașteptate în care îți distrugi relația, dezvăluite de oamenii de știință

La finalul fiecărei relații, unul dintre foștii parteneri –fie el bărbat sau femeie- rămâne cu o nedumerire: „Nu-nțeleg ce n-a mers”. Descoperă motivele neașteaptate pentru care știința susține că o relație se poate distruge!

Evident, niciun studiu din lume nu îți poate demonstra mecanismul prin care o relație merge de minune, la fel cum nu poate demonstra de ce se termină din senin. Dar fiecare din aceste motive îți poate oferi o nouă perspectivă a lucrurilor pe care le facem și care ne afectează relația cu celălalt.

Vezi care sunt cele 7 lucruri care îți pot distruge relația, conform științei:

1. Îmbrățișările prelungi

Un nou studiu a descoperit că, în capul listei lucrurilor care enervează un bărbat atunci când doarme se află îmbrățișările îndelungate, mai ales la începutul relației. Sună firesc, pe de o parte, pentru că probabil are nevoie de spațiul său personal –ca noi toți, uneori- pentru a se odihni. Atenție la dormitul mereu îmbrățișați la începutul relației, nu exagera!

distrugi relația

2. Prea multe fotografii făcute în oglindă

Cercetările au descoperit că persoanele care își fac foarte multe fotografii în oglindă pentru a le posta pe rețele sociale sfârșesc prin a-i face pe partenerii lor și pe prieteni să se îndepărteze. Același studiu a descoperit că oamenii se simt mai puțin sprijiniți de parteneri atunci când aceștia sunt obsedați să facă și să posteze fotografii pe rețele sociale. În principal, asta se întâmplă pentru că aceste gesturi irită oamenii și pentru că obsesia pentru rețelele sociale duce la lipsa de conexiune cu persoana care face asta constant.

3. Sforăitul

Același studiu care a descoperit că bărbații nu se simt bine dacă, la începutul relației, dorm mereu îmbrățișați cu partenera lor a relevat și faptul că sforăitul e unul dintre cele mai iritante obiceiuri, pentru bărbați și femei. Mai mult, poate duce la probleme în relație sau, în cazurile fericite, la camere separate.

4. SMS-uri prea multe

Un studiu a concluzionat că un bărbat care primește sms-uri non-stop de la iubita sa se va simți, așa cum e și firesc, sufocat. În aceeași categorie intră și mesajele instant trimise mereu. Adevărul este că e simplu de observat cum o persoană –de orice sex- ar putea simți că e controlată dacă primește tot timpul sms-uri sau mesaje instant. Oferă-i spațiu!

5. Prea multă intimitate

Toată lumea crede că e nevoie să fii foarte aproapiată de persoana iubită pentru ca relația să funcționeze. Un studiu recent susține că nu e neapărat astfel. Dacă două persoane sunt foarte apropiate și una dintre ele nu își dorește atât de multă apropiere, va deveni nefericit(ă), iar asta va afecta relația. E important ca niciunul dintre voi să nu îl preseze pe celălalt în niciun fel și să găsiți nivelul de apropiere care vă bucură pe amândoi.

6. Nu ești tu însăți

E unul dintre cele mai evidente lucruri și este confirmat de un recent studiu: dacă nu ești tu însăți, nu ai cum să fii fericită într-o relație. Studiul a descoperit că oamenii care își respectau principiile și dorințele erau mai fericiți în relație decât cei care se prefăceau, de dragul partenerului sau chiar al relației.

7. Prea mult timp petrecut pe Facebook

Sunt foarte puține cuplurile care pot spune că timpul petrecut pe Facebook le-a făcut relația mai bună, iar un nou studiu vine să confirme faptul că rețeaua socială poate duce chiar la rupturi, dacă timpul dedicat acesteia e mare. Cercetările au descoperit că timpul îndelungat petrecut pe Facebook duce la certuri, gelozie și chiar la despărțire.

Ajută-ne cu un share:
Previous

6 lucruri ciudate pe care nu le știai despre fardul de pleoape

Horoscop: Sfaturi de frumusețe pentru fiecare zodie

Next

Lasă un comentariu