7 discuții despre sex pe care trebuie să le ai cu partenerul tău

Practica nu e suficientă, pentru o relație împlinită trebuie să și vorbești despre sex cu partenerul tău.

Cuplurile care discută despre subiecte nu întotdeauna comode au de 10 ori mai multe șanse de a avea o relație fericită decât cei care ignoră subiectele dificile, susține un studiu american. Descoperă 7 subiecte importante despre sex și cum e cel mai bine să le abordezi alături de partenerul tău:

1. Limite

În afară de cazul în care ai fantezii scoase direct din romanul cu certă influență sado-masochistă “Cincizeci de umbre ale lui Grey”, e bine să discuți cu partenerul tău unele limite. “E posibil ca încercând ceva nou să vă simțiți minunat, și e la fel de posibil să iasă dezastruos”, susține sexologul american Carol Queen. Așa că încearcă să îi comunici partenerului tău care ar fi lucrurile cu care ești de acord și cele care… pur și simplu nu te interesează. Poți porni conversația de la a face schimb de fantezii pe care ați vrea să le puneți în practică.

discuții despre sex

2. Toate disfuncțiile

E unul dintre cele mai delicate subiecte, dar e foarte important să vorbiți, mai ales dacă tu suferi de o afecțiune care nu îți permite să te exciți rapid sau, în cazul bărbaților, de ejaculare prematură sau probleme de erecție. “Majoritatea bărbaților nu vor să vorbească despre asta în pat”, susține medicul Joel D. Block. Asta nu înseamnă că nu merită să îi spui că puteți trece peste toate acestea, fie apelând la un preludiu prelungit fie, dacă problema e constantă, vorbind în afara dormitorului.

3. Siguranță

“Nu contează câți parteneri sexuali ați avut fiecare: Virusul Papiloma uman și alte posibile afecțiuni sunt la fel de ușor de luat de la partener ca și gripa”, susține sexologul. Cel mai bine e să vorbiți despre asta înainte de a face sex prima dată. “E corpul tău și unele condiții sunt pentru totdeauna, așa că poți spune partenerului ce faci tu în materie de siguranță și ce aștepți de la el”, susține medicul.

4. Exclusivitate sau nu prea?

Nu presupune! Dacă n-ați discutat clar, ci doar te gândești “el n-ar putea fi cu altcineva”, te minți singură, susține mediatorul de cuplu Laurie Puhn. “Multe femei preferă să presupună că partenerul lor se vede doar cu ele, pentru că le e frică de refuzul acestuia de a avea relații sexuale doar cu ele”.

5. ”Nu în seara asta”

“Dacă o persoană își dorește să facă sex iar partenerul sau partenera acceptă numai din obligație, nu vă va produce nicio plăcere și, mai mult, va afecta legătura emoțională a celor doi”. Dar cum procedezi pentru ca un refuz să nu fie interpretat ca o respingere. “Atinge-ți partenerul, zâmbește și spune-i că vrei să fiți împreună, dar nu în această seară. Și ține-te de promisiune a doua zi sau peste două zile”, susține terapeutul de cuplu.

6. Ce îți place și ce nu

“Partenerii noștri nu ne pot citi mințile. Poți începe prin a spune că te gândești la unele lucruri în plan sexual, dar că nu le-ai spus până acum. De obicei, e destul să comunici asta ca partenerul să vorbească. Mai mult, reține că bărbaților le plac încurajările nonverbale în pat și obișnuiește-te să îi explici cum te face să te simți”, spune dr. Queen.

7. Fă-ți planuri!

Sună complet lipsit de romantism și extrem de pragmatic, dar un cuplu de oameni ocupați ar putea vorbi despre următorul moment intim, susțin specialiștii, care explică că ar fi bine să se discute pe marginea frecvenței raporturilor sexuale – măcar teoretic – și să cădeți de acord, cu ajutorul unui compromis, și dacă unul dintre voi preferă sexul de dimineață iar celălalt noaptea.

Ajută-ne cu un share:
Previous

6 feluri în care să faci Crăciunul iubitului tău special

Cele 3 obiceiuri ale femeilor care îi enervează cel mai tare pe bărbați

Next

Lasă un comentariu