7 alimente care îți fură energia

Este foarte important să știi că există unele alimente care îți pun în pericol sănătatea și îți fură energia în același timp. Tot ce mănânci are un impact major asupra nivelului tău de energie. Mai exact, mâncând produsele nepotrivite te vei simți mai obosită și nu te vei putea concentra. Iată 7 alimente care îți fură energia:

1. Curcanul

Curcanul este, probabil, alimentul care te sleiește cel mai mult de puteri. Motivul pentru care nu ai vlagă după ce mănânci curcan este pentru că acesta conține triptofan – un aminoacid care îți relaxează organismul. Bineînțeles, că un sandwich cu curcan nu te va adormi, dar trebuie să ai grijă la cantitățile mari. 

2. Dulciurile

Dulciurile te pot face să crezi că îți dau energie, însă în realitate au un efect opus. Ele generează o creștere rapidă și o prăbușire la fel de spectaculoasă a nivelului de zahăr din sânge, fenomen care îți diminuează energia.

3. Alimentele prăjite

Pentru că sunt foarte grase, mâncărurile prăjite necesită multă energie în procesul de digestie. Drept urmare, dacă mănânci pui prăjit sau cartofi prăjiți te vei simți secătuită de energie.

4. Carnea roșie

Carnea roșie este digerată mai greu decât aproape orice alt aliment. Asta înseamnă că organismul tău va folosi mai multă energie pentru a digera o bucată de carne decât o felie de pește.

5. Alcoolul

Ai remarcat vreodată cât de obosită te simți după ce bei un pahar de vin? Motivul este acela că alcoolul încetinește sistemul nervos al organismului. Astfel te vei simți complet epuizată. Din păcate, alcoolul duce și la insomnie, ceea ce înseamnă că nu te vei odihni destul și nu îți vei recupera energia.

6. Pâinea

Deoarece conține carbohidrați simpli, consumul de pâine te va face să te simți lipsită de vigoare. La fel ca dulciurile, pâinea are un index glicemic ridicat și generează o creștere rapidă și o prăbușire la fel de spectaculoasă a nivelului de zahăr din sânge. Acum te simți plină de energie, iar în secunda următoare ești de-a dreptul obosită.

7. Pastele

Amidonul din paste cauzează scăderea bruscă nivelului de zahăr din organism. Asta se petrece pentru că amidonul este depozitat în organism sub formă de zahăr.

Ajută-ne cu un share:
Previous

6 feluri în care să faci Crăciunul iubitului tău special

Citatele de dragoste

Next

Lasă un comentariu