6 trucuri ca să acoperi rapid rădăcinile albe sau crescute ale părului

Dacă descoperi că părul ți-a crescut prea repede între două vopsiri ale părului și dacă se văd rădăcinile albe sau crescute, folosește aceste trucuri la îndemână pentru a le putea acoperi:

1. Nu le smulge!

Nu smulge firele albe de păr, oricât de tentată ai fi să o faci. Încearcă să reziști acestui imbold, pentru că smulgerea lor poate afecta foliculul firului de păr și, mai grav, acest obicei poate duce la mici porțiuni în care părul dispare, ori o pată de chelie e mult mai greu de acoperit decât un fir de păr alb.

2. Lasă-te inspirată de împletituri

Folosește o coafură împletită, încă în tendințe, având grijă ca împletitura să înceapă și să urmeze linia părului. E o cale rapidă de a ascunde firele albe de păr sau rădăcinile crescute între două vopsiri.

3. Schimbă-ți cărarea

În cazul unora dintre femei, firele de păr albe sunt mai numeroase într-o parte a părului decât în cealaltă. În plus, dacă îți faci mereu cărarea în același loc rădăcinile crescute vor fi mai vizibile, iar părul se va rări. Încearcă să îți faci cărarea în cealaltă parte a capului sau pe mijloc sau alege o coafură voit dezordonată, de exemplu un coc, care să ascundă firele albe.

4. Fierbe un ibric de cafea

Îți vine sau nu să crezi, dar poți acoperi rădăcinile albe ale părului cu ajutorul cafelei. E o metodă naturală, perfectă între vopsiri, dar nu funcționează de la prima aplicare și nu are efect decât în cazul brunetelor.

Pune câteva linguri de oțet de mere în aproximativ 4 litri de cafea fiartă și răcită. Toarnă-ți apoi amestecul pe păr, încet, repetând de 10 ori. Stoarce excesul și așteaptă între 15 și 30 de minute înainte de a-ți clăti părul cu apă. E nevoie să o repeți câteva zile pentru rezultate optime.

5. Folosește o eșarfă

Cu ajutorul unei eșarfe colorate îți poți acoperi cu succes rădăcinile nevopsite. Tot ce trebuie să faci e să alegi o eșarfă în culori vii și care să îți stea bine și să îți acoperi cu ea părul –în forma unei bentițe- lăsând să se vadă doar părul impecabil colorat, adică vârfurile.

6. Încearcă puțin machiaj

Dacă ești foarte grăbită și nu poți apela la alte trucuri, deschide-ți trusa de machiaj, identifică o culoare de fard de ochi cât mai apropiată de nuanța părului tău și apoi, folosind o perie umedă, pudrează-ți rădăcinile crescute ale părului pentru a le ascunde. Evident, soluția este temporară.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Citatele lunii #8 – despre prieteni

Unele tipuri de înșelat sunt mai rele decât altele. Ce este de neiertat

Next

Lasă un comentariu