6 obiceiuri dăunătoare pentru pielea ta

,

O piele sănătoasă, care strălucește, este reflecția unui organism care funcționează în condiții optime. Iată 6 obiceiuri de care trebuie să te ferești dacă vrei să ai o piele de care să fii mândră:

1. Fumatul

Pe lângă faptul că poate cauza cancer, fumatul accentuează acneea, îți face buzele să aibă o culoare mai închisă și te face să ai un ten palid. Dacă te lași de fumat, primul lucru pe care îl vei observa va fi că pielea ta arată mult mai bine.

2. Alcoolul

Consumul de băuturi alcoolice este și el un obicei care îți afectează pielea. Dacă bei prea mult alcool și nu consumi suficientă apă, riști să te deshidratezi, situație în care pielea ți se va usca.

3. Nu-ți îndepărtezi machiajul

Este foarte important să îți îndepărtezi machiajul înainte să te culci dacă vrei ca pielea ta să respire și să rămână cât mai mult tânără și frumoasă. Chiar dacă ți-e lene, încearcă să nu te culci niciodată cu machiajul aplicat.

obiceiuri dăunătoare pentru pielea ta

4. Încerci prea multe produse într-un interval prea scurt de timp

Dacă dai peste un produs de îngrijire care are efecte pozitive în cazul tău, ar trebui să-l folosești o perioadă mai îndelungată de timp și să eviți să experimentezi noile produse pe care le vezi în reviste sau pe care le laudă prietenele. Dacă produsul pe care îl folosești nu funcționează pera bine în cazul tău, ai grijă să-i dai pielii o perioadă de pauză înainte să încerci altul nou. Nimic nu dăunează pielii mai mult decât folosirea prea multor produse cosmetice într-un interval scurt de timp.

5. Bronzul artificial 

În condițiile în care expunerea prelungită la lumina solară îți îmbătrânește prematur pielea, imaginează-ți ce efecte negative au alternativele existente, solarele și cremele autobronzante.

6. Variațiile bruște de greutate

Dacă slăbești extrem de repede cu ajutorul unor diete nerealiste, există riscul să rămâi cu pielea lăsată și să îți apară vergeturi. Mai mult, vergeturile se vor accentua dacă pui la loc kilogramele, iar la un moment dat variațiile acestea bruște de greutate vor face ca pielea să își piardă elasticitatea și să aibă un aspect îmbătrânit.

Ajută-ne cu un share:
Previous

5 semne că ai o relație cu persoana nepotrivită

Ce a făcut o tânără într-o cafenea după ce un bărbat a enervat-o. Clienții au fost îngroziți

Next

Lasă un comentariu