6 mituri despre creșterea în greutate și slăbit

În aparență, pierderea de kilograme și luarea în greutate par rezultate evidente ale anumitor obiceiuri. Dacă mânci mai multe calorii decât poți arde, vei lua în greutate; mănânci mai puțin și vei pierde în greutate. De-ar fi viața atât de simplă! După cum îți va spune orice persoană ce ține dietă, adevărul este cu mult mai complicat de atât.

Multe probleme apar pentru că oamenii înțeleg greșit știința din spatele pierderii și câștigării de kilograme. Iată 6 mituri despre creșterea în greutate și slăbit:

creșterea în greutate și slăbit

Mitul 1. Dacă ești supraponderal, nu ești sănătos

Realitatea: Ai câteva kilograme în plus? Nu e obligatoriu că o să mori mai devreme. În ciuda a ceea ce mulți dintre noi credem, dacă ești gras nu înseamnă că nu ești sănătos. Sunt persoane grase care sunt sănătoase și persoane slabe bolnave și invers. Luată separat, greutatea cuiva nu are nimic de-a face cu cât de sănătos este.

Mitul 2. Dacă mănânci picant îți vei stimula metabolismul

Realitatea: Mâncarea picantă nu îți stimulează metabolismul în mod semnificativ. Asta nu înseamnă că o alimentație sănătoasă nu îți va stimula metabolismul. Cu siguranță, alimentația bogată în proteine va face acest lucru.

Mitul 3. Succesiunea dietelor îți va distruge metabolismul pentru totdeauna

Realitatea: Indiferent de cât de periculoasă ar fi această succesiune, din fericire nu îți va distruge metabolismul pentru totdeauna. Asta nu înseamnă că acest proces e sănătos, pentru că în mod clar nu este, ci că prin multă muncă metabolismul poate ajunge să funcționeze normal.

Mitul 4. Dacă vei consuma 3.500 de calorii, vei depune aproape jumătate de kilogram de grăsime corporală

Realitatea: Doctorii au susținut îndelung ideea că 3.500 de calorii sunt egale aproximativ cu o jumătate de kilogram de grăsime corporală. Deci, ca să pierzi aproape un kilogram pe zi, trebuie să mănânci zilnic cu 500 de calorii mai puțin. Dacă faci asta constant timp de un an vei pierde aproape 23 de kilograme. Sună bine, nu-i așa? Dacă ar fi atât de simplu! În primul rând, corpul uman este “programat” să se protejeze împotriva foametei, așa că va face tot posibilul să nu pierzi în greutate. De asemenea, greutatea ta va fluctua drastic în funcție de momentul zilei, de câtă apă ai băut, în ce fază a ciclului menstual te afli, hormoni etc.

Mitul 5. Ridicarea greutăților te face mai grea

Realitatea: În cazul anumitor persoane, antrenamentele de forță le vor da peste cap planurile privitoare la slăbire, dar numai în cazurile în care acele persoane măsoară succesul cu ajutorul cântarului. Musculatura nu cântărește mai mult decât grăsimea (mit bonus!) dar mușchii sunt mai denși, ceea ce înseamnă că poți pierde din centimetrii din talie, dar să nu vezi cântarul mișcându-se deloc.

Mitul 6. Atâta timp cât faci exerciții, nu vei lua în greutate

Realitatea: Cu alte cuvinte, poți să mănânci o felie uriașă de tort cu ciocolată la fiecare masă și nu vei lua în greutate, nu-i așa? Fals! Dacă nu ești un atlet profesionist sau un antrenor, atunci nu vei reuși să arzi atât de multe calorii încât să compensezi. Poți doar să te bazezi pe exerciții că te vor ajuta să dai jos din kilograme.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Cum să fii sexy. 5 trucuri ciudate, dar reale

10 trucuri de frumusețe care îți fac viața mai ușoară

Next

Lasă un comentariu