6 metode prin care să prelungești plăcerea atunci când faci dragoste

Care e principalul tău scop, atunci când faci dragoste? E important să știi că o sexualitate împlinită nu se limitează la orgasm. Descoperă câteva sfaturi pentru a prelungi plăcerea în doi.

O relație intimă împlinită atât din punct de vedere afectiv, cât și sexual, nu pune accentul doar pe performanță. Dar cum să reușești, de vreme ce nevoile bărbaților și ale femeilor sunt atât de diferite? Soluția, nu atât de simplă, este chiar recunoașterea și acceptarea acestor diferențe.

Îndată ce încetăm să ne dorim să ne schimbăm partenerul, deja începem să câștigăm. Secretul cuplurilor fericite e să își descopere aspectele complementare și nu similaritățile.

1. Cum ajungeți amândoi în “starea potrivită”

Bărbații și femeile au propriul ritm când vine vorba de relații sexuale: ei par mereu pregătiți și aproape mereu dispuși, în timp ce ele au nevoie să fie “în starea potrivită”.

Pentru femeie e bine să creeze o ruptură, să lase în afara patului pe cea care e preocupată de muncă sau de copii și să se regăsească în postura de iubită. Pentru bărbați, e important să fie cât mai relaxați.

2. Pregătiri pentru preludiu

E important ca preludiul să nu fie înțeles doar ca ceea ce se petrece între cei doi parteneri, în pat, ci și micile atenții și mângâieri schimbate de-a lungul zilei, micile gesturi care predispun la intimitate sexuală, mai ales în cazul femeilor.

Femeile ar trebui să încerce să întrețină flacăra pasiunii în afara patului, arătându-i partenerului sentimentele față de el, în timp ce bărbații ar putea încerca să vorbească cu partenerele lor în timpul preludiului, alegând să nu se concentreze doar asupra zonelor intime.

3. De ce sunt importante surprizele

În timp ce pentru bărbați fanteziile sunt mai degrabă pornografice, pentru femei sunt mai degrabă erotice. Fanteziile sunt barometrul unei sănătăți sexuale și, deci, e foarte important ca ele să fie menținute. Așa că de ce să nu îți surprinzi partenerul cu ceva nou atunci când, poate, nu se așteaptă la asta?

Sexul frumos ar trebui să își cultive fanteziile și să nu se teamă să le împărtășească partenerului de cuplu, în vreme ce bărbatul ar trebui să își facă iubita să simtă că este extrem de atrăgătoare în ochii săi și să se arate deschis la fanteziile acesteia.

4. Respirația e cheia dragostei!

Respirația e cea care poate transforma un act sexual început bine într-unul care se sfârșește atunci când unul sau ambii parteneri, furați de moment, uită să respire. Rezultatele sunt neplăcute: erecția bărbatului devine fragilă și există riscul ejaculării precoce, în timp ce femeia și-ar putea pierde excitația și interesul, dorind doar ca momentul să se termine mai repede.

E bine ca femeia să respire adând, din abdomen și nu din piept, încercând să se relaxeze, pentru că stresul e cel mai mare inamic al sexualității. Bărbatul, la rândul său, trebuie să încerce pauze sau schimbări de poziții, toate însoțite de o respirație profundă.

5. Momentul prezent e cel mai important

E ușor, pentru orice partener din cuplu, să devină atât de preocupat de plăcerea celuilalt, încât să uite complet de propria plăcere. Atunci intervin problemele de erecție și ejaculare la bărbați și imposibilitatea de a atinge orgasmul în cazul femeilor.

E important ca femeia să se relaxeze și să își asculte corpul, cu cât este în contact mai mare cu propriile senzații, cu atât va reuși să facă același lucru cu ale partenerului. Bărbatul e sfătuit să uite de angoasa performanței sexuale și să nu devină obsedat de ideea de a-și duce partenera la orgasm.

6. Feedback-ul, important în orice comunicare

Partenerul tău nu are cum să ghicească ce ai simțit, așa că e important să îi spui în primul rând lucrurile care ți-au produs plăcere în timpul actului sexual și, evident și cele care nu ți-au plăcut la fel de mult. Dacă niciunul dintre voi nu spune, vă veți trezi repetând exact ce îi displace partenerului.

Ajută-ne cu un share:
Previous

8 metode neobișnuite, dar eficiente, prin care să uiți de stres

Cine a fost femeia care a stat la baza nursing-ului

Next

Lasă un comentariu