6 metode prin care să îți atingi potențialul maxim în fiecare zi

Nu-i așa că nici nu-ți dai seama cum a trecut săptămâna? Parcă ieri era luni dimineață și tu n-aveai niciun chef să te trezești și să începi munca. Cum poți să obții ce-i mai bun din fiecare zi?

Descoperă cum să îți descoperi și atingi potențialul maxim în fiecare zi, chiar și în cele în care nu trebuie să faci nimic altceva decât să-ți reîncarci bateriile și să te relaxezi:

1. Concentrează-te asupra a ceea ce e important!

E foarte ușor să-ți dai seama, la finalul unei zile pline, în care n-ai stat nici măcar o jumătate de oră, că n-ai ajuns să faci nici măcar unul dintre lucrurile care contează pentru tine. Indiferent dacă asta înseamnă să înveți o limbă străină, să termini de citit o carte sau să ai timp să faci câteva exerciții fizice.

Evident, e mult mai dificil să îți dai seama care sunt lucrurile cu adevărat important și cele care te definesc. Încearcă să faci puțin pe detectivul și să identifici care ar putea fi scopul principal, sau unul dintre scopurile tale importante, pe termen scurt sau mediu. După ce îl/le identifici, va fi mult mai ușor să găsești motivație!

2. Fă-ți planuri!

“Să îți trăiești viața fără niciun plan e ca și cum te-ai uita la televizor lăsând pe altcineva să controleze telecomanda”, spunea fostul designer de rachete NASA Peter Turla, în prezent vorbitor motivațional.

E important nu numai să faci planuri pe termen lung, dar și să îți faci planuri pentru fiecare zi, altfel te vei trezi mereu dusă de motivațiile celorlalți și, din păcate, chiar de propriile lor dorințe sau vise. Indiferent dacă pentru tine e important să faci astfel încât familia ta să trăiască cât mai bine sau, pur și simplu, să petreci mai mult timp cu partenerul tău, dacă vei alege să îți petreci zilele în concordanță cu ce e important pentru tine, îți vei atinge potențialul maxim în fiecare zi!

Fă-ți planul săptămânii în fiecare duminică, astfel încât să îmbini lucrurile pe care suntem nevoiți să le facem, mergând de la curățenie și până la mersul la serviciu, cu cele importante pentru tine. Scrie-ți o listă mică cu lucrurile pe care vrei să le duci la bun sfârșit în acea săptămână, te vei simți foarte bine rezolvându-le și tăindu-le de pe listă!

3. Atitudinea pozitivă e contagioasă. La fel și cea negativă

E foarte important să îți păstrezi o atitudine pozitivă pentru a-ți atinge scopurile, pentru că o atitudine negativă nu te va lăsa să evoluezi nicio clipă și, evident, te va ține cât mai prinsă în plânsul de mila proprie pentru a face ceva constructiv.

Totul ține de perspectiva pe care vrei să o vezi!

4. Concentreză-te pe ce ai de făcut!

Una dintre cele mai grele sarcini e să te menții concentrată asupra scopurilor și țelurilor tale, când sunt atâtea lucruri care îți pot ocupa timpul și te pot face să uiți. Cheia e să încerci să ții la distanță lucrurile care îți distrag atenția, în momentele în care ai nevoie de concentrare și să faci asta știind că te poți întoarce la surfingul pe internet, la serialul favorit sau conversațiile cu prietenii în secunda în care ai terminat!

5. Un țel bine ales e pe jumătate atins

Dacă vrei să îți atingi potențialul maxim, e bine să îți faci planuri, pe termen lung și scurt. Nu te mulțumi să știi ce vrei, ci să îți pui în minte, dar și pe hârtie, termene limită și moment cheie pentru care te pregătești, încercând să găsești, pentru fiecare lucru, o posibilă rezolvare împărțită în mai multe puncte.

6. Încarcă-ți bateriile!

Singurul fel în care te poți bucura de potențialul tău maxim în fiecare zi e să îți faci timp și să îți încarci bateriile, relaxându-te, bucurându-te de “luxul” de a dormi 8 ore pe noapte și de a petrece timp alături de oamenii iubiți, toate aceste lucruri “hrănind-te” pentru o nouă zi în care îți duci la îndeplinire planurile!

Ajută-ne cu un share:
Previous

7 probleme de sănătate pe care le vindecă somnul

Iei suplimente cu vitamine? La ce te pericole te expui

Next

Lasă un comentariu