6 lucruri ciudate pe care nu le știai despre fardul de pleoape

De la str─âlucitor la mat, de la pudr─â la crem─â, fardul de pleoape este unul dintre cele mai versatile produse de machiaj. Ne poate face s─â ar─ât─âm mai sofisticate, mai provocatoare sau chiar mai tinere. Destul de uimitor, nu?

Fardul de pleoape, pe care noi ├«l iubim pentru c─â ne accentueaz─â frumuse╚Ťea, are de fapt c├óteva origini interesante, care dateaz─â de acum mi de ani ├«n urm─â. Cite╚Öte mai departe pentru a afla cum a ajuns fardul de ochi la femei, precum ╚Öi alte lucruri distractive.

1. Totul a început cu egiptenii

├Än urm─â cu 12 mii de ani, primul fard de ochi a luat na╚Ötere ÔÇô sau cel pu╚Ťin, de atunci dateaz─â primele ├«nsemn─âri despre folosirea acestuia. Doamnele din Egiptul antic, inclusiv Cleopatra, foloseau o substan╚Ť─â numit─â kohl la ochi. Kohl era f─âcut din plumb, cupru oxidat ╚Öi migdale arse, printre altele.

2. Era produs din pietre pre╚Ťioase

Un pic mai t├órziu, ├«n Grecia antic─â, fardul de ochi era cunoscut sub denumirea de ÔÇ×fucusÔÇŁ ╚Öi era f─âcut din pigmen╚Ťii ob╚Ťinu╚Ťi din sf─âr├ómarea pietrelor de lapis lazuli ╚Öi de malachit. Aceste farduri nu erau folosite doar de femeile din Grecia antic─â. Grecii exportau machiajul spre alte civiliza╚Ťii mediteraneene.

3. C├óndva con╚Ťinea ingrediente destul de gre╚Ťoase

În Japonia veche, femeile se machiau cu amestecuri din făină de orez, petale de flori pisate și excremente de la păsări.

4. Con╚Ťine metale

Una dintre principalele ingrediente ale fardului pentru ochi modern este o pulbere de metal. Cu c├ót fardul sclipe╚Öte mai tare, cu at├ót con╚Ťine mai mult metal.

5. Con╚Ťine gr─âsimi

Multe produse de frumuse╚Ťe, de la cele pentru ochi (inclusiv fardul de ochi) p├ón─â la ╚Öampon con╚Ťin ca ingredient seu. Seul este de fapt gr─âsime animal─â fiart─â. Sc├órbos.

6. Are o valabilitate îndelungată

├Än timp ce mascara ar trebui aruncat─â la fiecare trei luni, fardul de ochi pudr─â ╚Ťine mult mai mult. Majoritatea exper╚Ťilor spun c─â o po╚Ťi folosi timp de doi ani ├«nainte s─â o arunci.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

5 trucuri pentru a-╚Ťi m─âri productivitatea

7 feluri nea╚Öteptate ├«n care ├«╚Ťi distrugi rela╚Ťia, dezv─âluite de oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â

Next

Las─â un comentariu