6 exerciții de făcut acasă pentru un abdomen perfect

Uită de exercițiile clasice pentru abdomene și ajută-ți mușchii să lucreze mai intens cu ajutorul unor greutăți mici și cu exerciții care imită activități zilnice!

Urcatul unei scări, ținutul unor obiecte în mână în timp ce stai întinsă în pat sau întinderea către raftul de sus al dulapului nu par a fi prea dificile. O pereche de greutăți mici îți forțează însă mușchii să lucreze și mai puternic, așa că vei arde mai multe calorii și vei avea un abdomen perfect mult mai repede.

abdomen perfect

Cum funcționează

E suficient să faci tot setul de exerciții, cu toate repetițiile pentru fiecare din ele, fără să lași prea multă pauză între ele. Dacă poți și timpul îți permite, mai fă tot setul încă o dată sau de două ori. Dacă nu ai greutăți poți alege să umpli cu nisip două sticle goale de 1 l sau poți face același lucru umplând sticlele cu apă.

Exercițiul 1: Stai cu picioarele depărtate, genunchii îndoiți, ținând o greutate în fața pieptului cu ambele mâini, îndoite de la cot. Lasă-te jos, într-o genuflexiune, în timp ce îți rotești partea superioară a corpului către stânga și îți îndrepți mâinile, cu mâna dreaptă atingând solul și cea stângă, care ține greutatea, către tavan. Privirea în sus.

Menținând poziția părții superioare a corpului, ridică-te pe jumătate din genuflexiune, apoi atinge solul cu mâna dreaptă, îndoind spatele. Întoarce-te la poziția inițială. Fă 15 repetări și alte 15 pentru partea opusă a corpului.

Exercițiul 2: Ține două greutăți în mână, stai cu piciorul drept cu vârful întins și atingând solul. Îndoaie mâna dreaptă, ținând greutatea la nivelul umărului, apoi extinde brațul.

Îndoaie cotul stâng, în timp ce ridici genunchiul stâng către piept. Revino la start. 15 repetiții pentru partea sângă și 15 pentru partea dreaptă.

Exercițiul 3: Cu greutățile în mână, în genuflexiune, atinge succesiv solul cu fiecare mână, în timp ce cealaltă e îndoită de la cot. Fă 20 de repetiții.

Exercițiul 4: Așază-te ca și cum ai face o flotare, ținând greutatea în partea dreaptă, puțin depărtată de corp. Folosește-ți mușchii încordați ai abdomenului pentru a păstra trunchiul stabil, în timp ce iei greutatea și o aduci în partea stângă a corpului, lăsând-o puțin depărtată de umăr. Întoarce-te în poziția de flotare. Fă 20 de repetiții pentru fiecare parte.

Exercițiul 5: Stai întinsă pe podea, cu greutăți în ambele mâini. Ridică-ți capul și gâtul de la sol, uitându-te în tavan, în timp ce alternezi ridicarea greutăților deasupra capului, ridicând fiecare umăr odată cu greutatea. Nu îndoi coatele. Fă 20 de repetiții, alternând fiecare parte.

Exercițiul 6: Ia o greutate în mâna stângă și stai întinsă pe podea, cu fața în sus, mâna stângă întinsă în sus, mâna dreaptă pe podea. Îndoaie genunchiul stâng și, întărind abdomenul, ridică-te în poziția șezând. Întinde-te, foarte lent, înapoi. Fă 15 repetiții pentru fiecare parte. Dacă ți se pare prea dificil, ține mâna dreaptă pe podea pentru sprijin.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Horoscop: Trucuri și sfaturi de frumusețe pentru fiecare zodie în parte

Care este motivul pentru care bărbații dispar după o primă întâlnire

Next

Lasă un comentariu