5 trucuri simple pentru a ține minte orice

Britanicul Dominic O’Brien, de opt ori câștigător al Campionatului Mondial de Memorat, a prezentat 5 trucuri pentru a ține minte aproape orice.

1. Metoda asocierii

Pentru a reține o înșiruire de cuvinte (precum o listă de cumpărături), creează o asociere între ele. Spre exemplu, dacă trebuie să reții cuvintele struguri, lapte, pepene și perdea, imaginează-ți o vacă ce poartă în fiecare ureche un ciorchine de struguri, e “încălțată” cu câte un pepene și poartă pe spate, ca pe o mantie, o perdea. Cu cât imaginea creată e mai ieșită din comun, cu atât mai bine.

2. Metoda acronimelor

Folosește acronime extinse pentru a-ți aminti anumite informații. Spre exemplu, pentru a reține ordinea planetelor din sistemul solar (Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto), folosește-te de fraza “miercuri, vineri, post, marți, joi, sâmbătă unii nebuni postesc”.

3. Regula de cinci

Pentru a te asigura că nu uiți anumite informații, este foarte important să știi când este foarte important să le recapitulezi. Aplică regula de cinci:

  • Prima recapitulare: Imediat după ce ai citit informațiile
  • A doua recapitulare: 24 de ore mai târziu
  • A treia recapitulare: O săptămână mai târziu
  • A patra recapitulare: O lună mai târziu
  • A cincea recapitulare: Trei luni mai târziu

4. Coduri PIN

dyfashion.ro

Pentru a reține mai ușor codurile PIN, creează propoziții simple cu ajutorul unor cuvinte ce au un număr de litere corespunzător numerelor din respectivul cod. Spre exemplu, codul PIN “6349″ poate fi reținut foarte ușor prin propoziția “Numele meu este Georgiana”.

5. Organism sănătos, memorie bună

Exercițiile fizice și dieta pot contribui la o memorie mai bună. Este bine să faci exerciții fizice în fiecare zi și consumi alimente bogate în antioxidanți și vitamine. Peștele gras precum somonul conține acid folic și acizi omega 3 și este ideal pentru a-ți menține creierul sănătos.

Ajută-ne cu un share:
Previous

5 semne că urmează să se despartă de tine

7 lucruri de care nu trebuie să-ți pese dacă vrei să fii fericită

Next

Lasă un comentariu