5 trucuri pentru a-╚Ťi m─âri productivitatea

|

Productivitatea este un termen des folosit în lumea corporatistă, însă el desemnează mai mult decât volumul de muncă pe care îl putem realiza într-un anumit interval de timp. Productivitatea înseamnă să ne ocupăm de sarcini însemnate, care ne vor ajuta să ne îndeplinim mai repede scopurile, atât la muncă, cât și acasă.

Chiar ╚Öi cele mai determinate persoane ajung s─â fie distrase de lucruri f─âr─â importan╚Ť─â. Iat─â 5 trucuri pentru a-╚Ťi m─âri productivitatea:

1. F─â ceva diferit

Pare un sfat contraproductiv la prima vedere, îns când iei o pauză de la o sarcină pe care o ai de îndeplinit te vei întoarce la ea cu o perspectivă împrospătată și cu noi resurse de energie.

2. Stabile╚Öte-╚Ťi un termen limit─â

C├ónd lucrezi la proiecte care n-au termene limit─â stabilite, ai tendin╚Ťa s─â le am├óni ╚Öi s─â le la╚Öi la coada listei de priorit─â╚Ťi. Dac─â alegi ├«n schimb s─â-╚Ťi stabile╚Öti propriile termene limit─â, vei descoperi c─â vei reu╚Öi s─â ├«nchei proiectele mai repede dec├ót te-ai fi a╚Öteptat.

3. Deleag─â responsabilit─â╚Ťi

Nimeni nu le poateface pe toate, iar uneori chiar ├«╚Ťi dore╚Öti din tot sufletul s─â evi╚Ťi diverse sarcini, fie c─â este vorba de locul de munc─â sau de via╚Ťa ta privat─â. Solu╚Ťia este s─â delegi responsabilit─â╚Ťile pe care le ai sau s─â-╚Ťi g─âse╚Öti parteneri care s─â te ajute s─â le duci la bun sf├ór╚Öit.

ejolie.ro

4. R─âspl─âte╚Öte-te 

Un lucru ├«nceput sub auspicii favorabile are ╚Öanse mai mari s─â se ├«ncheie ├«ntr-un mod pozitiv. Odat─â f─âcut primul pas spre un scop important, ai grij─â s─â te r─âspl─âte╚Öti, fie c─â alegi s─â mergi la un film sau s─â ie╚Öi ├«ntr-o sear─â ├«n ora╚Ö. Ofer─â-╚Ťi astfel de mici recompense pe m─âsur─â ce proiectul ├«nainteaz─â.

5. Renun╚Ť─â la liste

Listele cu sarcini de ├«ndeplinit sunt utile doar p├ón─â la un punct. ├Än clipa ├«n care te sim╚Ťi cople╚Öit─â de lucrurile pe care le ai de f─âcut, renun╚Ť─â la list─â ╚Öi ocup─â-te de problemele cele mai stringente pe care trebuie s─â le rezolvi. Vei fi mai concentrat─â ╚Öi vei reu╚Öi s─â le duci la bun sf├ór╚Öit mai repede, astfel c─â ├«╚Ťi va r─âm├óne timp ╚Öi pentru finalizarea celor secundare.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

5 trucuri ca s─â te asiguri c─â purtatul c─âciulii nu ├«╚Ťi stric─â p─ârul

Dictionar de vise ÔÇô litera H

Next

Las─â un comentariu