5 trucuri de frumusețe potrivite pentru fiecare formă a feței

Știai că dacă înveți să îți aplici machiajul ținând cont de forma feței tale vei arăta diferit? Învață cum îți poți pune cel mai bine trăsăturile în valoare:

1. Fața ovală

Pentru acest tip de formă a feței e bine să folosești un fond de ten cât mai deschis la culoare sau cât mai apropiat de nuanța naturală a pielii tale. Folosește fondul de ten sub linia frunții și în jurul nasului. Păstrează linia sprâncenelor naturală, pentru că acest artificiu îți va scoate în evidență trăsăturile. Nu e necesar să folosești mult machiaj pe pleoape și pentru buze. Dacă alegi să conturezi ochii, alege un balsam de buze incolor sau o nuanță de ruj nud, iar dacă folosești un ruj de culoare puternică, alege să te dai doar cu mascara și, eventual, să îți conturezi ochii cu un creion sau cu tuș.

2. Fața rotundă

Îți poți face forma rotundă a feței să pară mai slabă folosind un mic truc: folosește pe pomeți și pe tâmple un fond de ten cu o nuanță sau două mai închisă decât cel pe care îl folosești în mod curent. Nu uita să uniformizezi aspectul și să aplici fond de ten și pe gât sau decolteu. Folosește culori închise pentru a-ți farda pleoapele și un creion de ochi, pentru a-i pune în evidență. Pensează-ți sprâncenele astfel încât să fie ușor curbate către colțul interior al ochilor.

3. Fața pătrată

Folosește un fond de ten mai închis decât nuanța naturală a pielii tale pe întreaga față. Pentru a da iluzia unor rotunjimi, folosește blush-ul doar pe linia pomeților. Aplică un fond de ten mai deschis pe frunte și nas și nu uita să uniformizezi cele două tipuri de fond de ten!

4. Fața lungă

Sprâncenele arcuite pun o astfel de formă a feței în valoare. Folosește un fond de ten închis pe bărbie și pe frunte. Aplică un fond de ten în nuanța naturală a pielii tale pe restul feței. Folosește blush-ul aproape de-a curmezișul pomeților și obrajilor, pentru a da feței tale o formă ovală.

5. Fața în formă de inimă

Poți crea forma ideală a feței, cea ovală, cu ajutorul machiajului perfect. Tratează cu atenție zona bărbiei și pe cea a frunții: pe zona bărbiei pune un fond de ten deschis, apropiat de nuanța pielii tale și aplică blush-ul pe obraji, având grijă să fie vorba de o nuanță naturală și nu stridentă. Folosește culori închise pentru ochi, un tuș sau creion și accentuează-ți ochii cu mascara.

Oricine poate arăta foarte bine, cu un efort relativ mic, ținând cont de forma feței sale și scoțând în evidență exact ceea ce este mai frumos.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Sfaturi despre ingrijirea corecta a parului

5 greșeli pe care le facem când folosim creionul de buze

Next

Lasă un comentariu