5 trucuri ca să te asiguri că purtatul căciulii nu îți strică părul

|

Ni se întâmplă tuturor: după o zi petrecută afară, în frig, ajungem la căldură, ne dăm jos căciula și ne transformăm instant în persoana cu cel mai lipit de cap păr din istorie sau în persoana cu păr electrizat sau, după caz, într-o combinație nereușită a celor două personaje.

purtatul căciulii

Adevărul e că nu ar trebui să avem de ales între a avea părul lins sau electrizat și a îngheța și, cu ajutorul câtorva sfaturi, nici nu trebuie să facem asta.

1. Materialul căciulii e important

Specialiștii susțin că cea mai bună căciulă pentru a evita părul lins sau electrizat este cea din lână, iar cele de bumbac sau cașmir vor evita și ele electrizarea părului. Căciulile din materiale sintetice sunt cele care au cele mai rele efecte asupra părului.

La fel de importantă este forma căciulii, fiind de preferat beretele și căciulile care stau mai puțin fix pe cap, cele fixe forțând scalpul să transpire și făcând, astfel, ca părul să fie lins și tern.

2. Nu pleca niciodată de acasă cu părul ud

E foarte important, mai spun specialiștii, să eviți să ai părul umed sau uscat doar parțial atunci când îți pui căciula pe cap, pentru că, altfel, riști ca părul umed să ia forma căciulii și să devină complet lins.

3. Oferă volum părului înainte de a-ți pune căciula

ejolie.ro

Spray-urile cu efect de volum vor ajuta părul să își păstreze volumul chiar și după câteva ore de stat ascuns sub căciulă. Stiliștii susțin și că o simplă pieptănare a părului către spate poate avea un efect pozitiv, oferind un plus de volum înainte de a purta căciula.

4. Nu poți evita complet efectele negative, dar poți reface părul

Balsamul de păr care nu se clătește –de tip leave-in- adaugă umezeală părului și poate combate cu succes electrizarea, susțin specialiștii. Ce trebuie să eviți, însă, cu orice preț este folosirea periei de păr după ce îți scoți căciula și părul e electrizat, pentru că efectul va fi o electrizare și mai pronunțată. Poți folosi, împotriva electrizării, un spray fixativ, pulverizând puțin produs pe degete și apoi ”cumințind” părul rebel.

5. Părul întins cu placa e o soluție împotriva electrizării

Dacă ești o persoană care folosește placa de păr, știi deja că părul întins e mai puțin predispus la electrizare. Evident, acest sfat nu e deloc util pentru persoanele care nu își întind părul, dar dacă obișnuiești să faci asta, ai o protecție împotriva efectului electrostatic.

Suntem, de obicei, cei mai duri critici ai propriei persoane. În afară de cazurile grave, în care un păr proaspăt coafat se transformă într-un dezastru după purtatul unei căciuli, efectele nu sunt îngrozitoare, ci doar neplăcute.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Dictionar de vise – litera I

5 trucuri pentru a-ți mări productivitatea

Next

Lasă un comentariu