5 trucuri ca s─â te asiguri c─â purtatul c─âciulii nu ├«╚Ťi stric─â p─ârul

Ni se ├«nt├ómpl─â tuturor: dup─â o zi petrecut─â afar─â, ├«n frig, ajungem la c─âldur─â, ne d─âm jos c─âciula ╚Öi ne transform─âm instant ├«n persoana cu cel mai lipit de cap p─âr din istorie sau ├«n persoana cu p─âr electrizat sau, dup─â caz, ├«ntr-o combina╚Ťie nereu╚Öit─â a celor dou─â personaje.

purtatul c─âciulii

Adev─ârul e c─â nu ar trebui s─â avem de ales ├«ntre a avea p─ârul lins sau electrizat ╚Öi a ├«nghe╚Ťa ╚Öi, cu ajutorul c├ótorva sfaturi, nici nu trebuie s─â facem asta.

1. Materialul c─âciulii e important

Speciali╚Ötii sus╚Ťin c─â cea mai bun─â c─âciul─â pentru a evita p─ârul lins sau electrizat este cea din l├ón─â, iar cele de bumbac sau ca╚Ömir vor evita ╚Öi ele electrizarea p─ârului. C─âciulile din materiale sintetice sunt cele care au cele mai rele efecte asupra p─ârului.

La fel de important─â este forma c─âciulii, fiind de preferat beretele ╚Öi c─âciulile care stau mai pu╚Ťin fix pe cap, cele fixe for╚Ť├ónd scalpul s─â transpire ╚Öi f─âc├ónd, astfel, ca p─ârul s─â fie lins ╚Öi tern.

2. Nu pleca niciodat─â de acas─â cu p─ârul ud

E foarte important, mai spun speciali╚Ötii, s─â evi╚Ťi s─â ai p─ârul umed sau uscat doar par╚Ťial atunci c├ónd ├«╚Ťi pui c─âciula pe cap, pentru c─â, altfel, ri╚Öti ca p─ârul umed s─â ia forma c─âciulii ╚Öi s─â devin─â complet lins.

3. Ofer─â volum p─ârului ├«nainte de a-╚Ťi pune c─âciula

Spray-urile cu efect de volum vor ajuta p─ârul s─â ├«╚Öi p─âstreze volumul chiar ╚Öi dup─â c├óteva ore de stat ascuns sub c─âciul─â. Stili╚Ötii sus╚Ťin ╚Öi c─â o simpl─â piept─ânare a p─ârului c─âtre spate poate avea un efect pozitiv, oferind un plus de volum ├«nainte de a purta c─âciula.

4. Nu po╚Ťi evita complet efectele negative, dar po╚Ťi reface p─ârul

Balsamul de p─âr care nu se cl─âte╚Öte ÔÇôde tip leave-in- adaug─â umezeal─â p─ârului ╚Öi poate combate cu succes electrizarea, sus╚Ťin speciali╚Ötii. Ce trebuie s─â evi╚Ťi, ├«ns─â, cu orice pre╚Ť este folosirea periei de p─âr dup─â ce ├«╚Ťi sco╚Ťi c─âciula ╚Öi p─ârul e electrizat, pentru c─â efectul va fi o electrizare ╚Öi mai pronun╚Ťat─â. Po╚Ťi folosi, ├«mpotriva electriz─ârii, un spray fixativ, pulveriz├ónd pu╚Ťin produs pe degete ╚Öi apoi ÔÇŁcumin╚ŤindÔÇŁ p─ârul rebel.

5. P─ârul ├«ntins cu placa e o solu╚Ťie ├«mpotriva electriz─ârii

Dac─â e╚Öti o persoan─â care folose╚Öte placa de p─âr, ╚Ötii deja c─â p─ârul ├«ntins e mai pu╚Ťin predispus la electrizare. Evident, acest sfat nu e deloc util pentru persoanele care nu ├«╚Öi ├«ntind p─ârul, dar dac─â obi╚Önuie╚Öti s─â faci asta, ai o protec╚Ťie ├«mpotriva efectului electrostatic.

Suntem, de obicei, cei mai duri critici ai propriei persoane. În afară de cazurile grave, în care un păr proaspăt coafat se transformă într-un dezastru după purtatul unei căciuli, efectele nu sunt îngrozitoare, ci doar neplăcute.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

7 alimente care luptă împotriva semnelor îmbătrânirii

Tot ce trebuie s─â ╚Ötii despre acneea la adul╚Ťi

Next

Las─â un comentariu