5 trucuri ca să revii la dietă după ce ai mâncat prea mult

Poate că aseară ai mâncat cea mai copioasă masă din ultima vreme sau poate că, pur și simplu, ai trecut printr-un moment de slăbiciune, în care nu ți s-a părut suficientă o felie de tort de ciocolată și ai mâncat două sau chiar trei.

Important e să nu te panichezi, pentru că efectele nu sunt atât de dramatice pe cât te-ai fi așteptat și nu te vei îngrășa peste noapte.
„Dacă exagerezi cu mâncatul într-o zi îți va afecta capacitatea de a slăbi, dar nu te va face să te îngrași”, susține un nutriționist. Așa că, cel mai important lucru e să revii la un stil de viață sănătos, fără să te înfometezi și fără să te gândești că ți-ai stricat deja dieta, așa că acum poți continua în același stil.

revii la dietă

Trucurile te vor ajuta să îți rezumi un stil de viață sănătos rapid, pentru că, de fapt, controlul greutății și slăbitul înseamnă efectul multor decizii luate în timp și nu se rezumă la un moment în care ai mâncat prea mult:

1. Ia micul dejun

Da, te simți sătulă și ți se pare că nu mai poți să vezi mâncare în fața ochilor, dar forțează-te să iei micul dejun. Nu doar că îți va face să funcționeze metabolismul, dar te ajută să dai tonul unei vieți cumpătate.

2. Hidratează-te!

Apa e extrem de importantă după ce ai mâncat prea mult. Te ajută să te simți sătulă și înlătură, astfel, tentația de a mânca prea mult și astăzi.

3. Mănâncă o salata la prânz

Apa conținută în legume te va hidrata și va elimina sentimentul acela că ești prea sătulă și senzația –dacă o ai- de greață.

4. Mănâncă o gustare

Nu sări peste acest punct! E foarte important să îți faci metabolismul să funcționeze bine. O mână de migdale și un fruct ar trebui să fie tot ce ai nevoie!

5. Gătește acasă masa de seara

Orice planuri ai fi avut pentru seară, alege să rămâi acasă și să gătești ceva ușor, dar foarte sănătos: pește la grătar cu legume la tigaie și quinoa sau orz. Această masă îți va oferi toți nutrienții de care ai nevoie, fără a îngreuna procesul de digestie și a te face să te simți balonată.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Dictionar de vise – litera G

Citatele lunii #4 – pe alese

Next

Lasă un comentariu