5 sfaturi de hidratare pentru fiecare tip de ten

,

Hidratarea este cea mai bună metodă pentru a-ți păstra pielea tânără. Iată cele mai bune 5 sfaturi de hidratare pentru fiecare tip de ten în parte:

1. Pielea grasă

Chiar dacă există părerea că persoanele care au piele uleioasă nu au nevoie să și-o hidrateze, acest lucru este fals. Fiecare tip de piele are nevoie de hidratare. Întâi de toate, îndepărtează cât poți de bine impuritățile și secrețiile cu ajutorul unor produse pentru îngrijirea pielii, apoi folosește o cremă hidratantă pe bază de apă și care împiedică înfundarea porilor.

2. Pielea uscată

Hidratarea reprezintă un adevărat elixir magic pentru tenul uscat. Untul de shea sau vaselina au efecte incredibile când vine vorba de hidratarea pielii, însă și sâmburii de struguri, uleiul de măsline și lanolina sunt ingrediente prețioase pentru persoanele cu ten uscat.

3. Pielea normală

O cremă hidratantă pe bază de apă este cea mai bună soluție pentru pielea normală. Factorii externi precum razele ultraviolete și poluarea îți pot degrada pielea, așa că protejează-ți-o cu ingrediente precum sâmburi de struguri, jojoba sau alcool cetilic. Pentru cele mai bune rezultate, folosește crema hidratantă după baie.

4. Pielea sensibilă

Dacă ai pielea sensibilă, alege cremele de hidratare cu multă atenție. Pielea sensibilă este predispusă la reacții alergice, iritații, roșeață și alte probleme cutanate. Alege creme care conțin substanțe de calmare precum aloe sau mușețel și stai departe de cele care conțin coloranți și arome.

5. Piele îmbătrânită 

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea ta își pierde din elasticitate și devine uscată. Drept urmare, este extrem de important s-o protejezi cât mai mult de efectele trecerii anilor. Poți folosi creme pe bază de ulei bogate în antioxidanți și acizi alfa-hidroxilici pentru a combate ridurile.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Ce rost are să rămâi într-o relație care s-a terminat

10 secrete pentru un păr strălucitor

Next

Lasă un comentariu