5 semne că ai o relație cu persoana nepotrivită

În fiecare relație sunt unele momente de îndoială, dar există semne clare, pe care le poți citi cu ușurință și care îți arată că, poate, investești timp și afecțiune în persoana nepotrivită.

relație cu persoana nepotrivită

Nu e nevoie să cauți semne că nu e persoana potrivită în comportamentul iubitului tău –deși poți obține indicii importante- pentru că cele mai clare vin din felul în care te simți tu. Citește și descoperă care sunt semnele că nu ești într-o relație cu persoana potrivită pentru tine:

1. Nu simți că te poți purta așa cum ești

Prietenii îți spun că te-ai schimbat. Ești mereu în gardă în privința lucrurilor pe care le spui și a felului în care te comporți, pentru că partenerul tău te critică mereu și nu pierde nicio ocazie de a-ți spune ce crede. Nu te simți complet relaxată în privința sa, nici măcar după ce au trecut multe luni de la începutul relației. Dacă nu poți fi tu însăți alături de el, e clar că trebuie să te gândești ce cauți într-o situație ca asta și de ce. Nimeni nu merită un sacrificiu atât de mare.

2. Numeri pe degete momentele când ești fericită atunci când sunteți împreună

E adevărat că nimeni altcineva, nici măcar oamenii pe care îi iubim, nu e responsabil pentru fericirea noastră, dar e la fel de adevărat că ar trebui ca ei să ne facă zilele mai frumoase. Adevărul este că cineva care se află alături de persoana potrivită se bucură în mod constant de relația pe care o are și are un sentiment general de împlinire sau fericire –evident, atunci când totul merge bine. Dacă, la o analiză simplă pe care o faci, descoperi că ești mai mereu nefericită și în special în momentele petrecute împreună, atunci acesta e un semn clar că această persoană nu e cea potrivită pentru tine.

3. Te epuizează emoțional

Chiar dacă se presupune că momentele petrecute împreună cu persoana iubită ar trebui să te umple de energie, tu te simți, în majoritatea timpului, epuizată emoțional. Par să aibă mereu o nemulțumire sau ceva care nu le convine sau au, poate, o viziune pesimistă asupra vieții. Oricum ar sta lucrurile, e evident că persoana alături de care alegi să-ți petreci viața ar trebui să fie și persoana care te face să te simți capabilă să înfrunți lumea, nu să plângi. Și, foarte important, n-ar trebui ca timpul petrecut împreună să fie o corvoadă.

4. Prietenii, un indiciu important

Dacă ești într-o relație și nu simți nevoia sau chiar eviți să îți prezinți partenerul prietenilor, acesta e un semn care ar trebui să-ți dea de gândit. La fel, dacă el, la rândul său, nu ține să te prezinte niciodată prietenilor, ăsta e un alt semn. Dacă cei mai apropiați prieteni ai tăi, în care ai încredere deplină și pe care îi cunoști de o mulțime de timp, își fac curaj și îți spun ce-i îngrijorează în legătură cu relația ta, e bine să îi asculți. S-ar putea ca ei să vadă lucrurile mai obiectiv decât o faci tu, așa că e important să fii deschisă și, fără să accepți orice spun ei, să asculți și să reflectezi apoi.

5. Nu te vezi alături de el în viitor

După o bună perioadă de timp petrecută împreună, e normal să începi să te gândești la viitor și chiar să îți faci planuri. Dacă, în ciuda timpului și a relației, nu te poți gândi deloc la posibilitatea de a fi alături și peste 3 ani, s-ar putea ca acesta să fie cel mai potrivit moment pentru a evalua relația și a te gândi la ce îți dorești pe termen lung și, foarte important, care sunt motivele care te țin în relația ta actuală.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Citate despre timp si bani

6 obiceiuri dăunătoare pentru pielea ta

Next

Lasă un comentariu