5 secrete pentru a-ți simplifica viața

Simplificarea problemelor complexe este probabil cea mai puțin apreciată virtute a vremurilor noastre. Ne mândrim cu excesele, cu cele mai noi gadgeturi, cu un calendar social plin, cu faptul că alegi cantitatea în defavoarea calității. Fericirea este ceea ce toți căutăm iar secretul acesteia este pacea interioară.

simplifica viața

Iată cinci sfaturi pentru a-ți simplifica viața:

1. Axează-te pe calitate și nu pe cantitate atunci când vine vorba de prieteni

Imaginează-ți pentru o secundă viața fără acei prieteni pe care te simți norocos că îi ai. De cine ți-ar fi dor cel mai tare? Acestea sunt persoanele cu care ar trebui să îți petreci timpul. Dacă ai doi sau trei prieteni adevărați, atunci ești binecuvântată. Nimeni nu poate fi un prieten adevărat pentru mai multe persoane deodată.

2. Încetează să mai fii atât de accesibilă!

Emailul, messul și telefonul nu exită doar pentru a-i ajuta pe ceilalți. Sunt acolo să te ajute pe tine. Data viitoare când pleci la plimbare sau să iei prânzu-l, lasă telefonul acasă. Nu trebuie să tot verifici mailul. Lumea se poate descurca și fără tine timp de 45 de minute. Dacă faci acest lucru regulat, sigur te vei simți mai calmă.

3. Limitează numărul de lururi pe care le deții

Mai scapă de unele dintre ele! Ai nevoie de nouă rochii negre, de șapte poșete, de 12 perechi de papuci? Păstrează-le doar pe cele care îți plac cel mai mult, cele pe care le-ai salva în cazul unui incendiu, și nu mai cheltui pe lucruri de care nu ai nevoie. Și contul din bancă îți va mulțumi pentru asta.

4. Planifică-ți o sesiune de relaxare

Cel puțin o dată pe săptămână și între patru și șase ore la sfârșitul săptămânii, încearcă să nu îți planifici nimic. În acele momente, fii spontană și fă ce îți place.

5. Optezi pentru o lună relaxantă

Redu numărul distracțiilor, cheltuielilor și a stimulărilor. Ieși mai puțin. Întreprinde activități în natură: spre exemplu, bea-ți cafeaua în parc iar când ieși să îți plimbi câinele, rezervă-ți câteva minute pentru a te uita la stele. Observă simplitatea universului. Nimic nu se precipită, nu este ocupat sau suprasolicitat. Totul există doar. Ia parte la această nemișcare.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Cele mai ciudate 20 de întrebări puse la interviurile de angajare

8 feluri prin care îți autosabotezi relația

Next

Lasă un comentariu