5 pericole ascunse la salonul de coafur─â

,

Mergem la salonul de coafur─â pentru o schimbare, cu v├órfurile p─ârului despicate ╚Öi f─âr─â nicio form─â ╚Öi plec─âm, de cele mai multe ori, mul╚Ťumite ╚Öi sim╚Ťindu-ne iar─â╚Öi bine ├«n pielea noastr─â.

Există, însă, posibilitatea de a pleca de la salon și cu o transformare pe care nu o doream, care ne poate afecta nu doar părul, ci și sănătatea. Iată 5 pericole ascunse la salonul de coafură:

1. Chiuveta de șamponare

Exist─â studii care certific─â faptul c─â simplul gest de a l─âsa capul pe spate pentru a fi ╚Öamponat p─ârul ar produce probleme serioase g├ótului, provoc├ónd rupturi ale vaselor de s├ónge care ar putea duce la cheaguri ╚Öi chiar la moarte. Acest lucru se ├«nt├ómpl─â rar, dar mai des ├«n cazul fum─âtoarelor ╚Öi al celor care au tensiunea arterial─â crescut─â sau diabet. Cel mai bine e s─â ├«╚Ťi protejezi g├ótul cu un prosop rulat astfel ├«nc├ót s─â nu te deranjeze g├ótul sau chiar s─â alegi un salon care are scaune speciale, care au suport pentru g├ót.

2. Instrumentele

Usc─âtorul de p─âr folosit la salon d─â un aer at├ót de fierbinte, ├«nc├ót nu trebuie s─â te temi dac─â nu vezi stilistul steriliz├ónd periile folosite pentru a-╚Ťi aranja p─ârul.

E foarte bine, ├«ns─â, s─â nu ├«╚Ťi fie team─â s─â ceri persoanei care se ocup─â de p─ârul t─âu s─â foloseasc─â instrumente curate sau, pe c├ót posibil, sterilizate, mai ales dac─â vezi fire de p─âr pe ele apar╚Ťin├ónd altor clien╚Ťi.

3. Chimicalele din produsele de la salon

Dac─â ├«╚Ťi faci un permanent sau o ├«ntindere permanent─â a p─ârului e bine s─â te interesezi care sunt produsele chimice con╚Ťinute de substan╚Ťele folosite. Formaldehida este folosit─â frecvent ╚Öi este un cunoscut carcinogen, fiind asociat─â, conform National Cancer Institute din SUA, cu leucemia ╚Öi mai multe tipuri de cancer.

Dac─â ai avut vreodat─â o reac╚Ťie alergic─â la vopseaua de p─âr, e bine s─â ├«╚Ťi avertizezi stilistul, pentru c─â astfel poate alege fie o vopsea de p─âr organic─â, fie una semipermanent─â, cu mai pu╚Ťin amoniac.

4. Lipsa de ventila╚Ťie corespunz─âtoare

E clar c─â nu te afli ├«n salonul potrivit dac─â ochii ├«ncep s─â ├«╚Ťi l─âcrimeze de cum intri. Iar un salon ├«n care exist─â o ventila╚Ťie proast─â este ╚Öi unul ├«n care bacteriile abund─â. Combina╚Ťia de c─âldur─â excesiv─â ╚Öi chimicale poate duce la ├«nr─âut─â╚Ťirea astmului ╚Öi alergiilor, dar poate ╚Öi provoca oboseal─â ╚Öi dureri de cap. Cere s─â se deschid─â aerul condi╚Ťionat sau s─â se deschid─â o u╚Ö─â sau geam!

5. Casca

Casca sub care stai pentru ca vopseaua de p─âr s─â ac╚Ťioneze mai rapid este extrem de periculoas─â, mai ales dac─â ├«╚Ťi deschizi sau decapezi p─ârul: dac─â stai mai mult dec├ót trebuie, p─ârul t─âu poate ├«ncepe s─â se rup─â, duc├ónd la probleme serioase. ├Äntreab─â-╚Ťi stilistul c├ót ai de stat ╚Öi ╚Ťine tu ├«ns─â╚Ťi cont de timpul petrecut sub casc─â!

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

Citatele lunii #19

Ridica privirea din telefon

Next

Las─â un comentariu