5 pași ca să transformi sexul de rutină în ceva senzațional

Când a fost ultima dată când sexul alături de partenerul tău te-a condus pe culmile plăcerii? Dacă e nevoie să stai să te gândești puțin, atunci e clar că s-a întâmplat demult. Din păcate, sexul de rutină li se poate întâmpla chiar și celor mai compatibile cupluri. Din fericire, există trucuri pentru a trece peste asta.

sexul de rutină în ceva senzațional

Indiferent dacă îți pui problema că sexul alături de un partener nou nu se ridică la așteptări sau că dragostea alături de partenerul tău stabil s-a transformat în rutină, există 5 pași pe care îi poți urma pentru a schimba lucrurile:

1. Ai încredere în tine

Chiar și cele mai încrezătoare femei pot ajunge să uite cât de uimitoare sunt. Autoarea cărții How to Love Like a Hot Chick, Jodi Lipper, susține că majoritatea femeilor au o stimă de sine scăzută în privința corpului lor și că asta le afectează viața sexuală. „Ești atrăgătoare și nu trebuie să-ți ceri scuze pentru asta! Partenerul tău vrea să faceți sex, iar asta înseamnă că e atras de tine, așa că bucură-te de moment mai mult”.

Uită-te bine în oglindă și amintește-ți de ce oricine ar fi norocos să poată face dragoste cu tine. Ești sexy? Ești inteligentă? Ai succes? Șanse mari sunt ca toate acestea să fie adevărate, dar singura care trebuie să-și spună asta ești tu, nimeni altcineva.

2. Exprimă-ți sentimentele și dorințele!

Dacă e ceva în neregulă cu ceea ce se întâmplă între tine și partenerul tău în pat, vorbește!

Psihoterapeutul Tina B. Tessina din California susține că cele mai bune partide de sex ale unui cuplu sunt rezultatul unei comunicări sincere și deschise. „Cel mai bun preludiu pentru o partidă de sex poate fi o conversație reală. Când îți exprimi atât temerile, cât și așteptările, tot aerul din jur se limpezește, iar tu și partenerul tău vă puteți relaxa. Iar între relaxare și dormitor nu-i o distanță prea mare”, apreciează specialistul.

Tessina susține că serile de întâlniri regulate dau ocazia membrilor unui cuplu să se pună la curent cu tot ce nu au avut ocazia să afle unul despre celălalt de-a lungul întregii săptămâni. O cină sau un mic dejun liniștite și fără grabă vă dau ocazia să vă exprimați sentimentele pe care le aveți unul pentru celălalt și pentru relație și așteptările pe plan sexual.

3. Râzi de tine!

E clar că, dacă ai ajuns ca sexul să fie o rutină, și tu și partenerul tău conștientizați asta. Cel mai bun lucru, spune terapeutul de cuplu și familie Lisa Bahar, ar fi să aveți simțul umorului în legătură cu asta.

Ar fi bine dacă v-ați putea face unul pe celălalt să râdeți, sugerează ea. „Astfel sentimentele pozitive sunt cele transmise și corpul se află într-o dispoziție mai deschisă. Faceți apoi, amândoi, ceva complet neprevăzut, dar cu care sunteți amândoi de acord. Iar dacă dă greș, râdeți!”, mai explică Bahar.

4. Găsește-ți ritmul

În timp ce o partidă rapidă de sex poate fi comparată cu un sprint, o partidă extraordinară de sex poate fi comparată cu un maraton. Vrei rezultate mai bune? Încetinește ritmul.

„Ca să poți să ai parte de pasiune în dormitor, trebuie să lași ca dorința să se adune de-a lungul zilei”, spune David Klow, terapeut de cuplu și familie în Chicago. „Gândește-te la faptul că voi doi construiți o conexiune înainte de întâlnirea fizică. Dacă te concentrezi doar pe muncă și pe grija față de copii toată ziua, poate fi dificil ca seara să vă întoarceți complet concentrarea către sex”.

Klow susține că ar trebui ca arta seducției să fie practicată de cupluri –chiar și de către cele care sunt împreună de ani buni- prin timpul rezervat de-a lungul unor zile pentru a vă îndrepta energia și gândurile către următoarea dată când veți face sex. Flirtul, conversațiile reale, o masă romantică luată în doi, toate acestea pot fi parte a „pregătirii” pentru sex. Cheia e reprezentată de faptul că-ți faci o prioritate din relație, uitând de muncă, de ce mai ai de făcut, punându-ți energia în săruturi, mângâieri și așa mai departe!

5. Învață să te simți bine

E un punct vital și extrem de cunoscut, dar, cu toate acestea, uitat de multe femei. Noi, femeile, tindem să ne concentrăm mai mult asupra dorințelor și plăcerilor tuturor celor din jur, fără să o realizăm, asta însemnând că toți cei pe care îi iubim au parte de satisfacerea dorințelor, mai puțin noi. E momentul să pui propriile dorințe și nevoi pe primul loc, chiar dacă vei face asta doar o scurtă durată de timp.

„Ai posibilitatea de a face această experiență memorabilă și încântătoare pentru amândoi. Renunță la o parte din control și îndreaptă-te în direcția potrivită”, spune Lipper.

Gândește-te la ce îți place și e important pentru tine, comunică-i partenerului tău și apoi relaxează-te și bucură-te de fiecare moment!

Ajută-ne cu un share:
Previous

7 probleme de sănătate pe care le vindecă somnul

Secretele unui somn odihnitor pe timp de iarna

Next

Lasă un comentariu