5 moduri prin care persoanele de peste 50 de ani își scurtează viața fără să știe

Chiar dacă suntem total de acord cu ideea că ești atât de bătrână pe cât te simți, unele dintre noi încă fac lucruri ce scad șansele de a fi mulțumiți de noi înșine odată cu vârsta. Poate că nu îți propui să atingi 100 de ani, dar ce ai zice dacă unul dintre țelurile tale ar fi să rămâi sănătoasă și activă în timp ce îmbătrânești?

Iată 5 moduri prin care ți-ai putea scurta viața fără să-ți dai seama:

1. Nu faci suficientă mișcare

Exercițiile fizice îți sunt benefice. Chiar dacă nu ai chef sa te alături la sală celor de vreo 20 de ani, contează să încerci să îți menții pulsul ridicat în timp ce faci treabă prin casă. Poți să ieși să îți plimbi câinele în loc să îi dai pur și simplu drumul afară. Nu folosi liftul și urcă pe scări. La prânz, ieși din casă și plimbă-te puțin. La un loc, toate acestea îți fac mult bine. În medie, o persoană face 2.000 de pași într-un kilometru și jumătate. Nu îți place apa și nu o bei niciodată.

2. Nu îți place apa și nu o bei niciodată

Sucul nu este un substitut pentru apă. De fapt, nimic nu poate înlocui apa. Fiecare părticică a corpului nostru are nevoie de ea pentru a funcționa. Lipsa apei duce la deshidratare, iar în ceea ce privește cantitatea pe care trebuie să o bei pe zi, vechea zicală ce spune “beți doi litri de apă” a fost recent modificată pentru a include termenul de “fluide”. Totuși, băuturile carbogazoase dietetice (ce sunt pline de zahăr sau zaharuri artificiale, coloranți și arome) nu sunt la fel de bune ca apa.

3. Sarea este singurul condiment pe care îl folosești

Sarea pe care o consumi are un efect direct asupra presiunii arteriale. Aceasta face ca țesuturile să stocheze apă în plus iar acest lucru face să îți crească presiunea arterială. Cu cât cantitatea de sare este mai mare, cu atât îți afectează mai tare inima, arterele, rinichii și creierul, ceea ce poate duce la atacuri de cord, infarcturi, demență și boli ale rinichilor.

4. Mai fumezi, dar ai redus numărul țigărilor

Este bine că ai redus numărul de țigări, dar ar cam fi timpul să renunți de tot. Fumatul afectează fiecare organ din corp și reduce speranța de viață cu ani buni. Lasă-te de tot și nu peste mult timp îți vei mulțumi pentru alegerea făcută.

5. Nu vrei să mergi la doctor pentru că te simți bine 

Medicina profilactică este bună, însă e o idee proastă să nu te preocupi de starea ta de sănătate doar pentru că te simți bine. Colonoscopii, mamografii, teste Papanicolau, toate sunt importante pentru sănătatea ta. La fel de important este și să îți faci teste de sânge și de colesterol în mod regulat. O detectare timpurie a unor tipuri de cancer mărește semnificativ șansele de supraviețuire.

Ajută-ne cu un share:
Previous

5 trucuri bizare de frumusețe, cu efecte neașteptate

Model pentru lenjerie intimă la 62 de ani

Next

Lasă un comentariu