5 moduri în care oja îți distruge unghiile

,

Tuturor ne place să avem o manichiură proaspătă, însă dacă te dai mereu cu ojă, sau schimbi săptămânal culoarea, unghiile tale se vor subția, usca, decolora sau chiar rupe. Din păcate, o manichiură perfectă nu poate acoperi aceste defecte, darămite să le trateze.

Kim D’Amato, un guru în materie de unghii, îți explică consecințele pe care le au manichiurile dese și cum poți să le eviți:

1. Ai tot timpul ojă pe unghii

“O manichiură bine făcută îți oferă încrederea de care ai nevoie și e întotdeauna plăcut să te uiți la unghiile tale.” spune D’Amato. Totuși, ele au nevoie uneori de pauze, așa că lasă-le neacoperite din când în când. Unghiile sunt făcute din straturi de cheratină și se vor subția dacă sunt acoperite în permanență de ojă.

2. Uiți de baza pentru unghii

Asigură-te întotdeauna că folosești o bază incoloră pentru protecție. Printre cauzele unghiilor îngălbenite se numără și folosirea ojelor fără o bază, alături de fumat sau de infecții.

3. Îți schimbi mereu culoarea și folosești acetonă

Acetona poate usca unghiile, ducând la exfoliere și la rupere, fapt ce poate provoca multe infecții. Folosește un dizolvant fără acetonă pentru a-ți menține unghiile sănătoase.

4. Îți cojești oja

Exfolierea unghiilor poate fi cauzată de mulți factori, cum ar fi o deficiență de vitamine și minerale, efectele secundare ale medicamentelor sau contactul cu diverse substanțe chimice. O altă cauză este însă cojirea ojei de pe unghii. Celulele de pe unghii cresc într-o anumită direcție, iar dacă le împingi în direcția opusă, poți determina unghia să se rupă.

5. Te axezi doar pe culoare

Biotina, vitaminele și folosirea unor mănuși la treburile casnice îți pot menține unghiile sănătoase, însă trebuie să reții că o manichiură înseamnă mai mult decât să aplici ojă pe unghii. Păstrează-le sănătoase tăindu-le și pilindu-le într-o singură direcție, apoi lustruiește-le de la cuticule spre vârf și aplică ulei pe unghii pentru a le hidrata.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Orice bucatar are nevoie de un cutit de calitate

7 probleme de sănătate pe care le vindecă somnul

Next

Lasă un comentariu