5 metode prin care îți poți motiva copilul să învețe

Dacă vrei să-ți motivezi copilul să învețe, cea mai bună metodă este să transformi învățatul într-o activitate distractivă. Iată 5 metode prin care poți face asta:

1. Pune accentul pe practică

Teoria neînsoțită de practică este plictisitoare și pentru adulți, darămite pentru copii. Drept urmare, cea mai bună metodă pentru a elimina monotonia legată de învățat este să pui accentul pe practică. În cazul lecțiilor de istorie, îți poți duce copilul la muzee sau la diverse obiective turistice. Dacă învață despre animale, vă puteți uita împreună la documentare sau îl poți duce la grădina zoologică.

2. Învață-i importanța cunoașterii

Mulți părinți își îndeamnă copiii să obțină note bune la școală și se arată dezamăgiți când aceștia se confruntă cu unele eșecuri. Este un comportament deloc indicat, care nu face decât să demoralizeze copiii. În schimb, ceea ce trebuie să faci este să te axezi pe informațiile pe care le-a dobândit copilul tău. După ce se întoarce de la școală, întreabă-l ce a învățat în ziua respectivă și ascultă-i răspunsurile cu mare interes și atenție. Genul acesta de atitudine îl va învăța să învețe mai multe lucruri, fapt care se va reflecta în cele din urmă și în notele pe care le obține la școală.

3. Oferă-i suficient timp pentru joacă

Un copil poate învăța cu plăcere doar dacă are suficient pentru joacă pe parcursul unei zile. Dacă-l forțezi să învețe zi și noapte, cu siguranță nu va obține rezultate bune. Asigură-te că îi creezi un program echilibrat, care cuprinde atât timp pentru studiu, cât și pentru joacă.

4. Cultivă-i pasiunea pentru citit

Cititul este o activitate fundamentală pentru dezvoltarea armonioasă a unei ființe umane. Poți începe să-i cultivi pasiunea pentru citit copilului tău încă din copilărie, când este recomandat să-i citești povești înainte de culcare. După ce învață să citească, încurajează-l să parcurgă cât mai multe volume. În felul acesta, cititul va deveni pentru el o plăcere, nu o corvoadă, iar asta îl va avantaja și în plan școlar.

5. Atrage-l în jocuri educative

Te poți folosi de jocuri pentru a-l învăța concepte și informații importante. Ai nevoie doar de puțină creativitate pentru a inventa jocuri care să se preteze la orice subiect didactic. Cu ajutorul jocurilor, copilul tău va ajunge să perceapă învățatul ca pe o activitate distractivă.

Ajută-ne cu un share:
Previous

5 lucruri pe care probabil nu le știai despre probiotice

6 greșeli pe care orice mamă trebuie să le evite

Next

Lasă un comentariu