4 secrete surprinzătoare pentru o viață sexuală mai bună

Șeful ți-a dat mai mult de muncă, ai uitat să plătești factura la electricitate și tocmai ți-ai dat seama că nu mai încapi în jeansii tăi skinny favoriți. Nu-i de mirare că atunci când ajungi în pat, numai la sex nu te gândești.

„Faptul că femeile sunt mai ușor distrase de gânduri poate fi asociat cu mecanismul prin care e produs estrogenul și cu diferențele dintre arhitectura creierului feminin și a celui masculin. Creierul feminin are mai multe conexiuni de lungă distanță, așa că adună informații din mai multe regiuni ale creierului deodată și asta le poate face să se rătăcească printre gânduri”, susține Helen Fisher, medic biolog și antropolog.

Cel mai probabil, această trăsătură datează din vremuri preistorice, atunci când unul dintre parteneri era forțat să stea mereu cu urechea ciulită, în cazul apropierii unei primejdii. „Femeile făceau asta. Femeile erau și cele care trebuiau să știe unde sunt și ce fac copiii, așa că ele par să fie, prin natura lor, mai ușor de distras decât bărbații”, mai spune Helen Fisher.

Există, însă, o mare răsplată pentru femeile care reușesc să se concentreze asupra prezentului: ele susțin că, în timpul sexului, sunt mai excitate și au o viață amoroasă mai satisfăcătoare. Iată 4 secrete surprinzătoare pentru o viață sexuală mai bună:

1. Nu elimina gândurile care te distrag

În cele mai pasionale momente îți amintești că ai uitat cu desăvârșire să trimiți mailul acela important și, brusc, panica îi ia locul excitației?

Mai multe studii au arătat că majoritatea persoanelor au, în timpul sexului, gânduri care nu au nicio legătură cu asta. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este nu să elimin gândul –practic, nici nu ai avea cum- ci să îți faci, pur și simplu, o notă mentală că mai târziu te vei ocupa și de asta și să te concentrezi, în continuare, asupra omului de lângă tine.

2. Nu schimbați poziția

Ca să te poți concentra în timpul sexului –una dintre cele mai importante componente ale orgasmului la femei-, ar fi bine să adopți următoarea idee: dacă vă simțiți bine într-o poziție, nu o schimbați, afirmă sexologul Debby Herbenick.

„Nu e clar motivul, dar mișcarea continuă le poate ajuta pe femei să ignore momentele de neatenție și să se concentreze asupra senzațiilor”, explică specialistul.

3. Nu te mai stresa în legătură cu corpul tău

Dacă te întrebi dacă el își dă seama că ai avea nevoie de un nou depilat sau dacă îți contorsionezi corpul în cea mai ciudată poziție doar pentru că îți face stomacul să pară plat nu va face decât ca tu să nu te poți bucura, în timp ce faci dragoste, de niciun moment.

În cazul în care ești foarte nesigură pe tine, poți oricând să alegi să păstrezi pe tine un babydoll sau să alegi să faceți dragoste doar la lumina câtorva lumânări, dar cel mai bine ar fi să închizi ochii și să te concentrezi doar pe cât de bine te simți.

Vestea bună e că partenerul tău nu se preocupă de defectele tale fizice. Un studiu al Universității Emory a descoperit că bărbații urmăresc în timpul sexului fața iubitei: „Am fost surprinși pentru că am crezut că se uită mai mult la organele genitale sau la sâni. Când i-am întrebat de ce se uită la față în primul rând, au spus că vor să știe dacă ea se simte bine”, spune unul dintre co-autorii studiului, profesorul de psihologie Kim Wallen.

Asta nu înseamnă că partenerul tău nu se va uita la celelalte părți ale corpului tău, dar e clar că atunci când sunteți în pat, împreună, nu îți clasifică defectele fizice.

4. Folosește-ți toate cele cinci simțuri

Atunci când te bucuri de un desert delicios, miroși un parfum amețitor sau te relaxezi într-o baie cu spumă, îți folosești mai multe simțuri, dacă nu chiar pe toate (miros, gust, văz, auz și simțul tactil). De ce nu ai face același lucru în timpul sexului? „Să te concentrezi asupra simțurilor îți permite să rămâi în momentul prezent, pentru că sexul e un eveniment care se produce în tot corpul”, spune dr. Gina Ogden.

Ajută-ne cu un share:
Previous

7 metode prin care să convingi un bărbat să facă tot ce vrei tu

7 secrete fatale într-o relație

Next

Lasă un comentariu