Am putea spune că o băutură caldă îți poate ridica moralul într-o zi rece de iarnă. Fie că suntem pe o pârtie de schi, fie într-o cafenea din centru după o zi grea la lucru sau, acasă la căldură într-o seară în care vrem să ne relaxăm împreună cu prietenii, putem alege compania unei băuturi calde cu miresme de sărbătoare.
Ceai cald cu arome de iarnă (portocale, lămâie, scorțișoară)
1 pliculeț de ceai – scoțișoară sau portocale
1 linguriță miere de albine
1,2 lingurițe de brandy sau coniac
1 baton de scorțișoară (opțional)
1 felie subțire de portocală sau lămâie
Se prepară ceaiul (minim 3 minute se lasă la infuzat). Se amestecă mierea de albine cu brandy-ul sau coniacul și apoi se pune în ceaiul călduț. Se adaugă o felie subțire de portocală sau lămâie și un baton de scorțișoară (după preferințe).
Ciocolată caldă cu bezele de vanilie
1 plic de ciocolată pudră ( albă sau neagră)
1 cană de apă fierbinte sau lapte
4,5 cubulețe de bezea cu gust de vanilie (le gasiți de cumpărat la ciocolaterie)
ciocolată rasă
Se prepară ciocolata caldă cu apă fiartă sau lapte cald. Se adaugă deasupra cubulețe de bezea și se ornează cu ciocolată rasă. În loc de ciocolată rasă se poate pudra cu cacao sau scorțișoară.
Vin fiert cu portocale
1 sticlă de vin roșu
1/4 ceașcă de zahăr brun
2 portocale coapte sau clementine, tăiate felii subțiri
5,6 cuișoare
1,2 bețișoare de scorțișoară
Pune vinul la fiert împreună cu zahărul și feliile subțiri de portocale/clementine. Se amestecă în continuu până fierbe. Puteți să mai adaugați zahăr dacă îl preferați mai dulce. Se dă la redus flacăra și se adaugă cuișoarele și bețișoarele de scorțișoară. Se oprește din fiert și se servește calduț.
Limonadă caldă
1,2 căni de apă
1 lămâie
2 lingurițe miere de albine
Puneți apa la fiert. După ce a fiert apa, puneți-o într-o cană și stoarceți tot sucul de lămâie în ea. Adăugați mierea de albine și este gata!
Ajută-ne cu un share: