4 remedii pentru călcâiele crăpate pe care le poți aplica acasă

Dacă ai călcâiele crăpate, înseamnă că nu acorzi probabil îngrijirea și atenția necesară tălpilor tale. Uite câteva remedii pe care poți să le faci acasă pentru a vindeca călcâiele crăpate:

1. Igiena

Să le oferi tălpilor tale igiena corespunzătoare este una din cele mai bune și esențiale tratamente. Ar trebui să îți speli picioarele de fiecare dată când te întorci acasă, mai ales dacă ai purtat pantofi cu toc care îți expun tălpile la mizerie, praf și poluare. Acordă-le o baie în apă caldă cu un săpun hidratant. Asta va înmuia straturile de piele moartă și îți va ajuta pielea să se exfolieze mai repede.

2. Crema hidratantă

Călcâiele crăpate sunt cauzate de o cantitate mare de piele moartă și uscată. Această piele se strânge și devine prea mică pentru ele ceea ce duce la crăpare. Ca remediu, poți să îți pui tălpile în apă caldă și apoi să le usuci cu un prosop. Aplică niște cremă hidratantă și pune o pereche de șosete în picioare. Substanța emolientă din cremă și caldura dată de șosete vor calma pielea și vor ajuta celulele moarte să se curețe mai ușor. Dimineața următoare, îți poți freca călcâiele cu o piatră ponce.

3. Loțiunea

Dacă te dor călcâiele foarte mult, poți folosi o ceară și o loțiune din ulei de cocos. Încălzește un pic de ceară și amestec-o cu uleiul de cocos cald. Freacă amestecul pe călcâi înante să te duci la culcare și lasa-l peste noapte. Asta va vindeca crăpăturile și va înmuia pielea, reducând durerea.

4. Tratamentul cu ulei de susan

Uleiul de susan este considerat a fi unul din cele mai bune tratamente pentru călcâiele crăpate. Aplică acest ulei pe ele înainte de culcare. Dacă vrei un ajutor rapid pentru călcâiele crăpate și inflamate, ar trebui să arunci o privire în frigiderul tău. Ai o banană stricată? E exact de ce ai nevoie. Încălzește-o, paseaz-o și aplic-o pe talpa ta. Las-o în jur de 45 de minute. Acum, spală-te cu apă caldă.

Ajută-ne cu un share:
Previous

7 alimente care luptă împotriva semnelor îmbătrânirii

7 lucruri pe care să nu le spui niciodată când ceri o mărire de salariu

Next

Lasă un comentariu