4 gesturi simple care combat depresia de toamnă

Frunzele au început să cadă din copaci, vremea e din ce în ce mai rece și zilele par tot mai scurte. E destul de greu să rămâi cu moralul ridicat, atunci când ai uitat de zilele vacanței de vară și e încă prea mult până la vacanța de iarnă.

Nu ai nevoie nici să iei suplimente de vitamine (de altfel, nici nu este recomandat să faci asta), nici să suni un prieten și nici să mergi la psiholog, poți alege să integrezi în dieta ta zilnică 4 alimente care te ajută să combați orice apropiere a unei stări rele!

1. Un sandvici cu ton te ajută să vezi viața în roz

Uleiul de pește e considerat un superaliment de mai mulți ani, în special pentru că este una dintre sursele de acizi Omega-3. Recent, un studiu citat de Journal of Clinical Psychiatry a descoperit că un acid găsit în uleiul de pește ar putea preveni sinuciderea în rândurile bărbaților.

Așa că, cel puțin o dată la câteva zile, cumpără-ți fie o conservă cu ton, fie una cu sardine –sau orice alt pește preferi- și consumă-le fie într-o salată, fie într-un sandvici, pentru a ține departe de tine astenia de toamnă.

2. Bei două cești cu cafea pe zi

Un studiu al Harvard School of Public Health a descoperit că două sau trei cești de cafea pe zi reduc cu 50 la sută riscul sinuciderilor, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Cofeina stimulează neurotransmițătorii din creier să producă serotonină, acționând ca un antidepresiv ușor. Nu te grăbi, însă, să exagerezi, pentru că același studiu a descoperit că riscul sinuciderii crește pentru cei care beau peste 8 sau 9 cești de cafea pe zi.

3. Ciocolata neagră

Secretul pentru care ciocolata neagră este atât de sănătoasă constă în conținutul de cacao, care ajută creierul la producerea serotoninei și a dopaminei, ambele funcționând ca antidepresivi naturali. Mai mult, vasele de sânge din creier sunt relaxate, ajutând la circulația mai bună a acestor compuși.

Efectul ciocolatei negre e maximizat de conținutul de zahăr –scăzut, în cazul ciocolatei negre, dar totuși prezent- și de efectul placebo datorat plăcerii gustului.

4. Ciupercile Portobello

Ciupercile Portobello sunt cunoscute ca fiind singurul produs vegetal care oferă vitamina D organismului. E suficient să consumi o cantitate foarte mică zilnic sau oricât de des poți, de aproximativ 50 de grame.

Nu doar că vitamina D va ajuta la îndepărtarea oricărei depresii, nivelul scăzut al acesteia în corp fiind corelat direct cu depresia, dar te vei bucura și de gustul delicios al acestor ciuperci.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Horoscopul săptămânii 16-22 decembrie

Schimbă-ți profesia pentru un viitor mai bun

Next

Lasă un comentariu