3 întrebări pe care să ți le pui înainte de a-ți schimba locul de muncă

O multitudine de angajatori trecuți în CV îi face pe angajați să pară multilateral dezvoltați, însă dacă se depășește o anumită limită, există riscul ca ei să nu mai prezinte interes pe piața de muncă, arată un studiu realizat recent în SUA. Cinci sau mai multe schimbări ale locului de muncă în zece ani îi fac pe managerii de resurse umane să se îngrijoreze că un potențial angajat e predispus să treacă prea ușor de la o slujbă la alta.

Deoarece piața muncii a fost imprevizibilă pe timp de criză, majoritatea angajatorilor înțeleg că unele persoane au fost nevoite să-și schimbe mai multe slujbe în perioade scurte de timp. Cu toate astea, angajatorii caută candidați care se vor dovedi a fi devotați companiilor pentru care vor lucra și care le vor ajuta să-și atinge scopurile pe termen scurt, mediu și lung. Cei care își schimbă des locurile de muncă din proprie inițiativă pot ajunge să fie priviți cu suspiciune.

Iată 3 întrebări pe care orice angajat ar trebui să și le pună în momentul în care se întreabă dacă ar trebui să rămână la actualul loc de muncă sau să-și caute o slujbă nouă:

1. De ce cauți o nouă oportunitate?

Cauți noi provocări sau mai mulți bani? Un loc de muncă mai aproape de tine sau un program mai flexibil? O relație mai bună cu șeful tău? Asigură-te că iei decizia bazându-te pe cele mai importante aspecte pentru tine. Profită de o nouă oportunitate doar dacă îți vor fi satisfăcute dorințele de căpătâi.

2. Ai luat în calcul și alte poziții în compania unde lucrezi?

Angajații nu trebuie să creadă că trebuie să-și dea demisia din cadrul companiei unde lucrează pentru a obține job-ul la care visează. Pot exista și alte slujbe în aceeași companie unde s-ar potrivi perfect.

3. Unde există mai multă stabilitate și potențial de creștere pe termen lung?

Ai mai multe șanse să îți dezvolți abilitățile și să progresezi în carieră la compania actuală sau la alta? Care business este mai solid? Cu siguranță n-ai vrea să-ți schimbi locul de muncă și să te trezești că ești nevoită să te plafonezi sau că noua firmă are probleme financiare.

Ajută-ne cu un share:
Previous

10 lecții despre dragoste pe care mamele trebuie să le dea fiicelor lor

Dictionar de vise – litera I

Next

Lasă un comentariu