1. Iaurturile le gasesti intr-o gramada de combinatii, cu fructe, cu 0% grasime, de capra, de vaca si cum mai vrei tu. Cert e ca acesta este foarte bogat in calciu. E cea mai buna idee pentru o gustare intre mese sau chiar pentru un mic dejun sanatos.
2. Ovazul este o sursa foarte buna de fibre si ajuta la reducerea nivelului de colesterol din organism. Desi au inceput sa apara mai multe pachete de “ovaz instant”, noi va recomandam sa consumati doar ovazul “natural”, intrucat acesta este cel mai sanatos.
3. Ouale. E la mintea cocosului sa le pregatesti si e probabil cea mai facila operatiune din bucatarie. Fie ca sunt fierte, facute ochiuri sau folosite intr-o omleta, ouale sunt pe cat de ieftine si de satioase, pe atat de sanatoase si de bogate in proteine.
4. Bananele reprezinta o sursa foarte buna de potasiu si fibre. Bananele sunt printre cele mai ieftine fructe de pe rafturile supermarket-urilor si vestea buna e ca nu sunt sezoniere, le poti gasi oricand in magazin. Le poti manca singure sau le poti combina cu iaurt si cereale.
5. Fasolea o gasesti mai nou intr-o multitudine de varietati si o poti folosi ca si garnitura la mai multe fripturi. Este o sursa importanta de proteine, fibre, potasiu si zinc. Cumpara fasole proaspat culeasa si nu la conserve!
6. Broccoli contine fibre, calciu si vitaminele A, B si C. Nu numai ca prin compozitia sa este foarte bun pentru sanatatea ta, dar in ultimul timp broccoli-ul a ajuns sa fie accesibil si la noi in tara, din punct de vedere al pretului. Previne bolile de inima sau diabetul.
7. Tofu este cea mai buna alternativa la mesele cu carne, dat fiind faptul ca este foarte bogata in proteine. Poti folosi o serie de ingredeinte pentru a o face si mai apetisanta.
8. Spanacul e o leguma bogata in fier si vitamina C, dar saraca in calorii. Aceasta este varianta cea mai ieftina pentru o salata satioasa sau pentru un topping la o pizza vegetariana.
9. Cartofii sunt o sursa excelenta de potasiu sau beta caroten si o metoda excelenta de a garnisi o salata ori o gustare sanatoasa intre mese.
10. Merele sunt cea mai bogata sursa de vitamina C si pectina, aceasta din urma ajutand la prevenirea cancerului. Zicala “un mar pe zi tine doctorul departe” se verifica cu adevarat!
11. Sardinele sunt cea mai buna sursa de acizi grasi omega 3, la fel ca si somonul. Spre deosebire de somon, insa, sardinele sunt foarte ieftine.
12. Nucile sunt bogate in proteine, acizi grasi nesaturati si vitamina E. Nucile sunt foarte usor digerabile si se spune despre acestea ca sunt printre cele mai vitalizante si nutritive alimente.
Ajută-ne cu un share: