11 plăceri vinovate care te vor face sănătoasă și fericită

S-ar putea ca fiecare dintre ele să ți se pară adevărate privilegii, dar reprezintă unele dintre cele mai bune motive pentru a face din 2014 cel mai bun an pentru sănătatea, fericirea și frumusețea ta!

Uneori lucrurile pe care le faci pentru că „trebuie”, pentru sănătatea ta, îți par o corvoadă. Dar dacă ai putea să te simți mai bine, să arăți mai tânără, totul în timp ce îți răsfeți corpul și în timp ce spui „da” unor plăceri vinovate?

sănătoasă și fericită

1. Fă mai mult sex

Sexul crește fluxul sangvin, care te ajută să ai un ten care să strălucească, aduce oxigen și nutrienți la piele pentru a lupta împotriva ridurilor, îți hrănește părul pentru a fi sănătos și des și te ajută să scapi de stres pentru câteva ore sau chiar zile, de fiecare dată. Din punctul de vedere al vaselor tale de sânge, sexul e la fel de bun ca o oră de Zumba, scade șansele unei boli cardiace, ale apariției cancerului sau ale unei depresii. Femeile cu o viață sexuală obișnuită arată, spune dr. Oz, mai tinere cu 2 până la 8 ani.

2. Bea ceva în fiecare noaptea

Un pahar de vin sau un cocktail cu puțin sau deloc zahăr în fiecare seară cresc șansele de a trăi până la o vârstă înaintată fără a suferi de cancer, probleme pulmonare sau cardiace. O singură băutură pe zi e sănătoasă pentru inimă, crește colesterolul bun și reduce șansa apariției cheagurilor de sânge. Bonus: femeile care beau un pahar de vin pe zi sunt mai slabe, susține un studiu.

3. Fă plimbări lungi

În afară de faptul că plimbările lungi te ajută să atingi mult râvniții 10.000 de pași zilnici, ele îți oferă ceva la fel de important: timp pentru tine. Te îndepărtezi de toți factorii de stres și te poți relaxa și chiar bucura de lumea din jurul tău. Fă-ți o favoare și lasă-ți MP3 player-ul acasă. Bucură-te de sunetele naturii, de mirosul aerului, de peisaj și de felul în care se simte vântul pe pielea ta, pentru a avea cele mai bune beneficii.

4. Nu lăsa să treacă o săptămână fără o întâlnire cu iubitul sau prietenii

Păstrarea relațiilor apropiate e una dintre cheile sănătății și fericirii. Prietenii și familia ta îți pot oferi înțelegerea și sprijinul pe care nu le găsești în altă parte. E important să te simți bine, așa că prioritizează și fă-ți timp să-ți vezi cei mai apropiați prieteni. Dacă ești căsătorită sau într-o relație serioasă, e cu atât mai important să îți faci timp pentru a menține legătura puternică între voi.

5. Mănâncă ciocolată neagră la desert

Dacă vrei să mănânci desert, de ce nu ai alege ciocolata neagră, care îți aduce o mulțime de beneficii? Ajută circulația, ceea ce e bine pentru inimă, pentru pielea și părul tău. E, în plus, plină de antioxidanți care luptă împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui și asupra ridurilor, iar studiile susțin că femeile care mănâncă puțină ciocolată neagră de 5 ori pe săptămână au un indice al masei corporale mai scăzut.

6. Mergi la masaj

Masajul nu e doar un răsfăț oferit la ocazii speciale, ci oferă efecte benefice care pot fi măsurate, inclusiv o creștere a hormonilor asociați cu tensiunea arterială și retenția apei și o posibilă creștere a imunității. Pe lângă masajul suedez, cel cu pietre fierbinți și alte masaje corporale, e recomandat masajul tălpilor. El crește oxitocina, hormonul care ne face să ne simțim bine și ajută la eliminarea toxinelor. În plus, e un preludiu excelent.

7. Vopsește-ți camera

Te gândești dacă merită să investești bani doar pentru un nou strat de vopsea pe pereți? Consideră acest gest o investiție cu beneficii pentru sănătate. Culoarea poate avea un efect important asupra stării de spirit. Alege nuanțe de verde sau albastru: albastrul e o culoare calmă care scade tensiunea arterială, iar verdele e o reprezentare a naturii și te poate relaxa sau reîncărca energetic.

8. Cumpără-ți haine noi

Investește în haine care să ți se potrivească și care să îți pună în valoare forma corpului, o clară afirmație către tine însăți că îți apreciezi formele. Te vei simți mai încrezătoare, iar asta înseamnă că te vei simți frumoasă și pe dinăuntru și pe dinafară.

9. Accentuează-ți trăsăturile

Folosește-te de machiaj și de tunsori pentru a-ți crește stima de sine, exact la fel cum o poți face alegând haine potrivite pentru forma corpului tău. Învață-ți atu-urile, culorile care ți se potrivesc și ce tunsoare te avantajează.

10. Dormi mai mult. Și la prânz

Nu e o noutate pentru tine probabil, dar specialiștii spun că, cel mai probabil, nu dormim destul. Orele de somn ideale sunt între 6.5 și 8 ore pe noapte. Așa că fă tot ce poți ca să te asiguri că dormi acele ore, în cele mai bune condiții pentru somn. Iar dacă te simți adormită la miezul zilei și poți face asta, dormi 20 de minute și te vei simți ca nouă.

11. Sari în pat

Încă un lucru pe care îl poți face în dormitor: sari în pat ca atunci când erai copil! Dansează, sari, mișcă-te și scutură-te! Atunci când nu ești în cea mai bună dispoziție, câteva minute de dans agitat în pat, în dormitor, cu cele mai vesele și mai caraghioase mișcări, reprezintă cea mai sigură și mai rapidă cale pentru a-ți ieși din stare și a deveni foarte optimistă.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Dictionar de vise – litera H

Un miliardar susține că a găsit leacul tinereții fără bătrânețe: “Am reușit să păcălesc natura!”

Next

Lasă un comentariu