10 trucuri pentru a-ți îmbunătăți viața sexuală

În timp, chiar și cele mai îndrăgostite cupluri ajung la o stare de monotonie, iar partidele de amor ajung să fie mai degrabă o rutină decât momentele de maximă intensitate de altădată. Cu toate astea, nimic nu e pierdut, chiar și în cazul cuplurilor care au o istorie de câteva decenii, spun experții în sexualitate Michael Castleman și Louanne Cole Weston. Iată zece sfaturi care te pot ajuta să-ți reinventezi viața sexuală:

1. Programează partidele de sex

Cuplurile care sunt împreună de ceva vreme trebuie să-și planifice din timp partidele de sex. “Stabilește o dată și o oră pentru sex. Poți să faceți orice vreți înainte, să mergeți la un film sau la o cină, să beți un pahar de vin la lumina lumânărilor. Însă asigurați-vă că nu săriți peste partida de sex”, spune Castleman.

Sexul trebuie să fie spontan, iar programarea partidelor de amor este lipsită de romantism, ar putea obiecta unele persoane, însă Louanne Cole Weston le contrazice. “Majoritatea cuplurilor, în special cele cu copii, trebuie să-și planifice partidele de sex pentru că programul lor este foarte încărcat. Sigur, există și momente de spontaneitate, însă trebuie să recunoaștem că acestea sunt accidente fericite”.

2. Ieși afară din casă

Un alt truc pentru o viață sexuală mai bună este ieșitul din casă. “Pentru cuplurile care sunt împreună de ceva vreme, sexul poate deveni o rutină. Ești epuizat după o zi de muncă, după spălatul rufelor, după celelalte sarcini pe care le mai ai de făcut. Iar când în loc de o șampanie ai parte de aceeași casă și de ce mai găsești prin frigider, să nu te miri că poate nu mai ai chef sex”, atrage atenția Castleman.

După o vreme, sexul în casă ajunge să fie dificil. Mintea îți fuge și începi să te întrebi dacă ai pornit alarma la ceas și cât va costa să repari pata apărută în tavan.

3. Redecorează-ți dormitorul

Desigur, o viață sexuală desfășurată numai la hoteluri și cu ajutorul unor babysittere este imposibilă dacă nu ești fabulos de bogată, fără copii și fără serviciu. Așa că, pe lângă ieșirile ocazionale, fă niște schimbări în casă.

“În dormitor se adună o mulțime de asocieri și aminiti banale. Însă redecorarea dormitorului poate aduce o mare schimbare”, spune Weston. Desigur, redecorarea dormitorului nu înseamnă să-ți cumperi un pat care se rotește sau să-ți pui oglinzi pe pereți. Ai grijă, nu vrei să sperii copiii sau menajera. Chiar și aprinderea unor lumânări ambientale sau schimbarea așternutului pot avea un efect benefic.

4. Dă-ți seama ce vrei cu adevărat

Toată lumea are diverse fantezii sexuale, însă multe persoane pur și simplu nu-și dau seama prea bine care sunt acestea. Dacă partenerul tău te-ar întreba într-o seară care este cea mai mare fantezie sexuală a ta sau ce vrei să schimbi la partidele voastre de sex, ai ști ce să-i răspunzi?

Dacă nu ești sigură, nu ești singura. “Unele persoane trebuie să depună un efort pentru a-și da seama de ce le excită cu adevărat. Însă găsirea acesturi răspuns este esențial pentru o viață amoroasă mai bună”, spune Weston.

îmbunătăți viața sexuală

5. Dă-ți seama de ce vrea partenerul tău

Există însă și cealaltă față a monedei. Trebuie să afli despre partenerul tău ce trebuie să știi despre tine. Ce își dorește de la viața voastră sexuală?

Una dintre cele mai mari probleme întâlnite în cupluri pe plan sexual este că unul dintre parteneri vrea să facă sex mai des decât ceilalți. Vorbiți deschis despre acest subiect, pentru a putea cădea la o înțelegere.

6. Încearcă ceva nou

Poate părea un sfat evident și nu un truc, însă multe persoane au probleme să încerce lucruri noi în dormitor.

“Cu cât cuplurile au o istorie mai îndelungată, cu atât mai conformiste sunt pe plan sexual. Ai putea crede că e tocmai pe dos. Că stabilitatea relației le-ar da siguranța să încerce lucruri noi, însă nu este cazul”, explică Weston, care le recomandă cuplurilor să reziste impulsului de a păstra rutina în viața lor sexuală. Voi faceți alegerea, fie că e vorba de lenjerie intimă provocatoare, de masaje erotice sau de jucării.

“Mult lume are o concepție greșită despre fanteziile sexuale. Nu înseamnă neapărat practici sado-masochiste sau sex într-un carusel. Există multe modalități prin care puteți experimenta cu ceva nou”, arată Castleman.

7. Nu ignora problemele sexuale

Problemele sexuale continuă să fie o mare probleme în multe cupluri. “Persoanele care au probleme sexuale întorc spatele sexualității deoarece nu vor să admită eșecul. Însă problemele de acest tip trebuie rezolvate”, spune Weston.

Disfuncțiile erectile sunt cele mai cunoscute, însă există o mulțime de alte probleme: ejaculare prematură, pierdere a libidouilui sau dificultăți în a atinge orgasmul din cauza unor medicamente sau afecțiuni.

Femeile nu sunt nici ele scutite de probleme sexuale: dureri în timpul actelor sexuale sau neputința de a ajunge la orgasm. Uneori, problema durerilor poate fi rezolvată foarte ușor cu un tub de lubrifiant.

“Lubrifierea este foarte importantă, pentru că în ceea ce privește nivelul de excitare al unei persoane, lubrifierea este echivalentul pentru femei al erecțiilor bărbaților”, spune Castleman.

Esențial este însă ca toate problemele să fie rezolvate pentru ca partidele sexuale să se desfășoare în cele mai bune condiții.

8. Ia-o încet

În cazul unor cupluri, cu cât este mai îndelungată relația, cu atât mai scurte devin partidele sexuale.

E ca atunci când te muți într-un nou cartier, spune Castleman. La început, când te muți într-un loc nou, încerci noi rute către diferite locuri de interes. După ceva vreme, identifici însă cele mai bune rute și le alegi pe acestea. La fel se întâmplă și cu cuplurile care ajung să se cunoască foarte bune pe plan sexual.

Specialiștii în sexualitate atrag atenția că important este nu să ajungi la destinație, ci să te bucuri de călătorie. Învățați să nu vă grăbiți.

9. Nu te preocupa de ce fac alții

Multe cupluri ajung să se întrebe de câte ori ar trebui să facă sex pe săptămână, gândindu-se în tot acest timp că răspunsul este “mai des decât o facem în prezent”.

Toată lumea crede că ar trebui să facă mai mult sex, însă cuplurile ar trebuie să fie preocupate de fapt de cât de mult sex și doresc și nu de cât sex ar trebui să facă. Nu există o normă amoroasă care trebuie îndeplinită, depinde de fiecare persoană în parte.

10. Continuă să încerci. 

O viață sexuală mai bună necesită, fără îndoială, multe eforturi. Prin urmare, fiți pregătiți și pentru eșecuri și continuați să încercați.

Sub nicio formă nu ar trebui să vă împăcați cu o viață sexuală mediocră.

Ajută-ne cu un share:
Previous

Cele mai mari 4 mistere despre sex. Oamenii de știință încă n-au găsit explicații

6 feluri în care să faci Crăciunul iubitului tău special

Next

Lasă un comentariu