10 trucuri de frumusețe care îți fac viața mai ușoară

Când ai o problemă legată de ten, machiaj, păr sau orice alt lucru legat de frumusețe, ai nevoie de o soluție rapidă și cât mai la îndemână. Descoperă soluțiile simple și fără efort la care poți recurge, de fiecare dată:

1. Gel antiseptic pentru tenul lucios

Atunci când ești în oraș și descoperi că întreg tenul e lucios, poți apela la o soluție rapidă: gelul dezinfectant și antiseptic pentru mâini. Un tip de silicon prezent în acest tip de produs acționează ca un primer, netezing tenul și împiedicând apariția texturii uleioase. Îl poți folosi pe frunte, în zona pomeților, a nasului și bărbiei, dar și în cazul decolteului.

2. Balsam de buze pentru nas uscat

Așa cum funcționează pentru buzele uscate, hidratându-le și eliminând senzația neplăcută de buze uscate și dureroase –mai ales în timpul iernii- balsamul de buze poate avea efect împotriva nasului uscat, în timpul răcelii. Îl poți folosi pentru pielea din jurul nasului, la fel cum îți poți trece un deget peste balsam pentru a pune puțin balsam și la începutul nărilor, atunci când zona e uscată și dureroasă.

3. Iaurt pentru coșuri

Pune puțin iaurt grecesc cu grăsime integrală pe un coș și lasă-l să se usuce, durează aproximativ 20 de minute, înainte de a-l înlătura cu puțină apă caldă. E un mod ideal de a reduce inflamarea și roșeața rapid și ușor! Acidul lactic ajută porii astupați și îndepărtează celulele moarte, probioticele ajută la eliminarea bacteriei iar grăsimea ajută la hidratarea zonei, fără a îmbâcsi pielea.

4. Miere pentru arsurile cu placa de păr

Te-ai ars cu placa de păr? Dacă e o arsură minoră, nu apela la gheață sau apă rece pentru a calma usturimea, ci la miere naturală de albine. Un strat gros de miere pe arsură va calma usturimea, va ține bacteriile la distanță și va păstra pielea hidratată.

5. Aspirină pentru a transforma un șampon obișnuit într-unul împotriva mătreții

Adaugă două aspirine la șamponul tău favorit pentru a-l transforma într-un șampon care te ajută să lupți împotriva mătreții. Acidul salicilic ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și a surplusului de șampon, susțin experții în frumusețe.

trucuri de frumusețe

6. Zahăr brun pentru exfolierea picioarelor

Pentru a exfolia tălpile uscate poți folosi o rețetă simplă care presupune să combini două linguri de zahăr brun cu o jumătate de ceșcuță de ulei de cocos. Aplică amestecul pe picioare, masând și vei scăpa de o mulțime de celule moarte ale pielii, susține un medic dermatolog. Spală-ți apoi picioarele cu un prosop ud.

7. Castraveți pentru pleoapele umflate

Poate că sună ca o rețetă pe care ar fi folosit-o și bunica, dar medicii dermatologi susțin că este unul dintre cele mai bune remedii. Folosește felii de castravete rece, de la frigider, pentru a scăpa de pleoapele inflamate.

8. Periuța de dinți – două trucuri utile

Periuța de dinți este unul dintre cele mai utile instrumente ale frumuseții. O poți folosi pentru a-ți exfolia buzele, făcând mișcări mici, circulare, pe suprafața buzelor. Și, susțin experții în make up, o periuță curată poate fi folosită pentru genele date cu mascara, pentru a le separa.

9. Suc de lămâie pentru o coafură perfectă

Pentru ca părul întors cu peria să reziste cât mai bine și cât mai mult timp, e suficient să înmoi un bețișor pentru urechi în puțin suc de lămâie proaspăt stors și să îl treci de-a lungul cărării, pentru că va absorbi excesul de grăsime și va oferi un miros foarte plăcut părului.

10. Ulei de cocos pentru dinți albi

Spală-te pe dinți dimineața și apoi ia o gură de ulei de cocos și plimbă-l ușor prin gură, fără a-l înghiți, timp de aproximativ 20 de minute. Se spune că face minuni și albește dinții, oferind, în același timp, protecție împotriva cariilor.

Ajută-ne cu un share:
Previous

6 mituri despre creșterea în greutate și slăbit

Dictionar de vise – litera V

Next

Lasă un comentariu