10 secrete pentru un p─âr str─âlucitor

Te-ai s─âturat ca p─ârul t─âu s─â arate tern ╚Öi lipsit de str─âlucire? Nu ╚Ötii ce s─â mai faci ca s─â arate, din nou, splendid ╚Öi foarte s─ân─âtos? De la re╚Ťetele bunicii la cele ale profesioni╚Ötilor ╚Öi de la ajutorul dat de produse f─âcute ├«n cas─â la cele de salon, descoper─â trucurile care ├«╚Ťi ofer─â un p─âr str─âlucitor:

1. Piept─ânatul se face cuÔÇŽ dragoste

P─ârul ├«ncurcat nu str─âluce╚Öte, a╚Öa c─â e important s─â ├«l perii cu delicate╚Ťe, pentru a nu-l rupe. ├Än plus, de fiecare c├ónd ├«nt├ólne╚Öti mici noduri sau ├«ncurc─âturi, ├«ncearc─â s─â le descurci cu mult─â r─âbdare, iar dac─â nu reu╚Öe╚Öti, apeleaz─â la pu╚Ťin balsam care nu trebuie cl─âtit mai apoi.

Ce s─â nu ui╚Ťi: piapt─ân─â-╚Ťi p─ârul, o dat─â pe zi, cu capul ├«n jos, ca s─â elimini praful ╚Öi impurit─â╚Ťile!

2. Mitul părului curat: cu cât aplic mai mult șampon, cu atât va fi mai curat

Trebuie s─â ├«n╚Ťelegi c─â e suficient s─â ├«╚Ťi speli p─ârul cu pu╚Ťin ╚Öampon ÔÇô c├ót ├«╚Ťi ├«ncape ├«n podul palmei ÔÇô ╚Öi c─â, ├«n ciuda dorin╚Ťei de a avea un p─âr curat, nu e necesar s─â ├«l ╚Öamponezi de dou─â ori.

Regulile sunt simple: umeze╚Öte-╚Ťi bine p─ârul, pune pu╚Ťin ╚Öampon ├«n podul palmei ╚Öi maseaz─â-╚Ťi capul timp de c├óteva minute, ├«nainte de a cl─âti cu ap─â din abunden╚Ť─â.

Ce s─â nu ui╚Ťi: o ╚Öamponare cur─â╚Ť─â ╚Öi ajut─â p─ârul s─â fie str─âlucitor, dou─â pot ├«mb├ócsi p─ârul!

p─âr str─âlucitor

3. Masajul e cel mai bun lucru pentru scalpul t─âu

Pentru c─â ajut─â la circula╚Ťia s├óngelui, vasculariz├ónd r─âd─âcinile p─ârului pentru ca ele s─â produc─â p─âr mai puternic, e bine s─â ├«╚Ťi masezi scalpul. F─âr─â a fi excesiv de energic─â ╚Öi f─âr─â a face uz de mai mult─â for╚Ť─â dec├ót e nevoie, maseaz─â-╚Ťi scalpul atunci c├ónd ├«╚Ťi speli p─ârul cu ╚Öampon.

Ce s─â nu ui╚Ťi: dac─â ai p─ârul gras mul╚Ťume╚Öte-te cu un masaj rapid, pentru a nu agresa glandele sebacee ╚Öi a le face s─â produc─â ╚Öi mai mult sebum!

4. Cl─âtitul p─ârului e o art─â!

E una dintre cele mai importante etape ├«n ├«ngrijirea p─ârului: dac─â r─âm├ón resturi de ╚Öampon, masc─â sau balsam pe p─âr, po╚Ťi s─â-╚Ťi iei adio de la un p─âr str─âlucitor, pentru c─â acesta va deveni tern ╚Öi se va ├«ngr─â╚Öa rapid. Cl─âte╚Öte-l c├ót de mult posibil, pentru un p─âr str─âlucitor!

5. Pu╚Ťin curaj + ap─â rece = p─âr str─âlucitor

E clar c─â ai nevoie de o doz─â de curaj pentru a termina sp─âlatul p─ârului cu ap─â rece, dar e cel mai bun lucru  pe care ├«l po╚Ťi face pentru p─ârul t─âu, ajut├óndu-l s─â fie s─ân─âtos ╚Öi s─â str─âluceasc─â.

6. Soarele e cel mai mare dușman al strălucirii părului

Razele soarelui atac─â proteinele p─ârului, a╚Öa c─â, dac─â ai de g├ónd s─â petreci o zi ├«ntreag─â la soare, ├«n aer liber, g├ónde╚Öte-te s─â ├«l protejezi fie acoperindu-l, fie folosind un spray de p─âr pentru protec╚Ťie UV.

7. Adevăratul motiv pentru care nu trebuie să ieși cu părul ud pe stradă

P─ârul umed este mult mai vulnerabil ╚Öi tinde s─â absoarb─â toate impurit─â╚Ťile prezente ├«n aer. A╚Öa c─â nu face gre╚Öeala de a pleca din cas─â cu p─ârul umed, fie l─âs├óndu-l s─â se usuce de la sine, fie folosind usc─âtorul la intensitate sc─âzut─â.

8. E mai strălucitor de fiecare dată când îl tunzi

Evident, e un mit faptul că un păr tuns des crește mai rapid. Dar nu e deloc un mit faptul că un păr sănătos este tuns la fiecare 6-8 săptămâni, prevenind astfel firele despicate și ajutând la păstrarea strălucirii sale.

9. Produsele f─âcute ├«n cas─â ÔÇô eficacitate maxim─â la pre╚Ť minim

Fără foarte multă bătaie de cap, dar cu ingrediente naturale, ne putem face acasă măști de păr și chiar tratamente, reușind să economisim, într-un an, o sumă respectabilă pe care altfel am fi cheltuit-o pe produse profesionale de îngrijire a părului, nu întotdeauna cu eficacitate dovedită.

Ajut─â-ne cu un share:
Previous

6 exerci╚Ťii de f─âcut acas─â pentru un abdomen perfect

20 de lucruri pe care orice femeie trebuie să le facă înainte de căsătorie

Next

Las─â un comentariu