10 secrete pentru un păr strălucitor

Te-ai săturat ca părul tău să arate tern și lipsit de strălucire? Nu știi ce să mai faci ca să arate, din nou, splendid și foarte sănătos? De la rețetele bunicii la cele ale profesioniștilor și de la ajutorul dat de produse făcute în casă la cele de salon, descoperă trucurile care îți oferă un păr strălucitor:

1. Pieptănatul se face cu… dragoste

Părul încurcat nu strălucește, așa că e important să îl perii cu delicatețe, pentru a nu-l rupe. În plus, de fiecare când întâlnești mici noduri sau încurcături, încearcă să le descurci cu multă răbdare, iar dacă nu reușești, apelează la puțin balsam care nu trebuie clătit mai apoi.

Ce să nu uiți: piaptănă-ți părul, o dată pe zi, cu capul în jos, ca să elimini praful și impuritățile!

2. Mitul părului curat: cu cât aplic mai mult șampon, cu atât va fi mai curat

Trebuie să înțelegi că e suficient să îți speli părul cu puțin șampon – cât îți încape în podul palmei – și că, în ciuda dorinței de a avea un păr curat, nu e necesar să îl șamponezi de două ori.

Regulile sunt simple: umezește-ți bine părul, pune puțin șampon în podul palmei și masează-ți capul timp de câteva minute, înainte de a clăti cu apă din abundență.

Ce să nu uiți: o șamponare curăță și ajută părul să fie strălucitor, două pot îmbâcsi părul!

păr strălucitor

3. Masajul e cel mai bun lucru pentru scalpul tău

Pentru că ajută la circulația sângelui, vascularizând rădăcinile părului pentru ca ele să producă păr mai puternic, e bine să îți masezi scalpul. Fără a fi excesiv de energică și fără a face uz de mai multă forță decât e nevoie, masează-ți scalpul atunci când îți speli părul cu șampon.

Ce să nu uiți: dacă ai părul gras mulțumește-te cu un masaj rapid, pentru a nu agresa glandele sebacee și a le face să producă și mai mult sebum!

4. Clătitul părului e o artă!

E una dintre cele mai importante etape în îngrijirea părului: dacă rămân resturi de șampon, mască sau balsam pe păr, poți să-ți iei adio de la un păr strălucitor, pentru că acesta va deveni tern și se va îngrășa rapid. Clătește-l cât de mult posibil, pentru un păr strălucitor!

5. Puțin curaj + apă rece = păr strălucitor

E clar că ai nevoie de o doză de curaj pentru a termina spălatul părului cu apă rece, dar e cel mai bun lucru  pe care îl poți face pentru părul tău, ajutându-l să fie sănătos și să strălucească.

6. Soarele e cel mai mare dușman al strălucirii părului

Razele soarelui atacă proteinele părului, așa că, dacă ai de gând să petreci o zi întreagă la soare, în aer liber, gândește-te să îl protejezi fie acoperindu-l, fie folosind un spray de păr pentru protecție UV.

7. Adevăratul motiv pentru care nu trebuie să ieși cu părul ud pe stradă

Părul umed este mult mai vulnerabil și tinde să absoarbă toate impuritățile prezente în aer. Așa că nu face greșeala de a pleca din casă cu părul umed, fie lăsându-l să se usuce de la sine, fie folosind uscătorul la intensitate scăzută.

8. E mai strălucitor de fiecare dată când îl tunzi

Evident, e un mit faptul că un păr tuns des crește mai rapid. Dar nu e deloc un mit faptul că un păr sănătos este tuns la fiecare 6-8 săptămâni, prevenind astfel firele despicate și ajutând la păstrarea strălucirii sale.

9. Produsele făcute în casă – eficacitate maximă la preț minim

Fără foarte multă bătaie de cap, dar cu ingrediente naturale, ne putem face acasă măști de păr și chiar tratamente, reușind să economisim, într-un an, o sumă respectabilă pe care altfel am fi cheltuit-o pe produse profesionale de îngrijire a părului, nu întotdeauna cu eficacitate dovedită.

Ajută-ne cu un share:
Previous

5 sfaturi de hidratare pentru fiecare tip de ten

9 obiceiuri esențiale ale persoanelor puternice pe plan psihic

Next

Lasă un comentariu